Uitbetaling financiële bijstand en uitkering per huishouden uitgesteld

Uitbetaling financiële bijstand  en uitkering per huishouden uitgesteldGisteren heeft het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, met name het hoofd van de dienst Administratie en Uitbetaling Sociale Voorzieningen (AUSV), officieel bekendgemaakt dat de uitbetaling aan cliënten die Financiële Bijstand (FB) en Uitkering Per Huishouden (UPH) genieten, tot nader orde is uitgesteld. Het gaat in deze om de uitbetaling over de maand december 2016. Het ministerie zou de ontstane situatie ten zeerste betreuren. Voordat het ministerie dit echter officieel bekendgemaakt heeft, was het bekend dat de uitbetaling van financiële bijstand zou zijn uitgesteld.
Parlementariër Carl Breeveld, die tevens voorzitter is van de vaste commissie van Sozavo, had eerder al aangegeven dat de regering voorbij gaat aan de acute noodsituaties waarin verschillende sociale instellingen zich op dit moment bevinden, met name de meest kwetsbare groepen. Breeveld heeft ook ter sprake gebracht het feit dat men de telefoon niet opneemt op het ministerie.
Dagblad Suriname heeft gelijk contact opgenomen met de dienst AUSV, waar er inderdaad niet werd opgenomen. Er is nog geen beeld wanneer de uitbetaling zal geschieden. Volgens de bekendmaking zullen cliënten tijdig op de hoogte worden gesteld wat betreft de hervatting van de uitbetalingen.

error: Kopiëren mag niet!