Parmessar wenst koestering energiesector

Parmessar wenst koestering energiesectorRabin Parmessar, directeur bij de NV Energie Bedrijven Suriname, keek gisteren bij een seminar voor over hernieuwbare energie terug naar de discussies rond de tariefaanpassing van elektriciteit. Hij sprak niet over de toekomst van de tariefsaanpassingen, maar over het recente verleden van de aanpassingen die heel moeizaam zijn verlopen. De private sector is een bijzonder onderdeel van de gemeenschap. De private sector is echter volgens Parmessar nog niet doordrongen van het feit dat zij moet gaan naar duurzame, betrouwbare en berekenbare elektriciteitsnetwerken.
“De private sector klaagt dat regeringen niets doen voor haar. Elektriciteit is decennialang door regeringen zwaar gesubsidieerd, en wat hebt u ervan gemaakt?”, vroeg de directeur retorisch aan de aanwezige ondernemers. De stand van aansluitingen op dit moment is 1202 sociale instituten, 16.709 commerciële aansluitingen, 134.645 huishoudens en 219 industriële aansluitingen. De 219 industriële aansluitingen vindt de EBS-directeur veels te weinig.
De Surinaamse ondernemers zijn bewust van de alternatieven die er zijn met hernieuwbare energie. Echter zal er volgens de directeur niet veel van de grond komen met betrekking tot energie-efficiëntie of transitie naar hernieuwbare energie met goedkope prijzen voor de op dit moment ter beschikking zijnde energie. De energiesector en de ontwikkelingen erom heen moeten volgens de EBS-directeur worden gekoesterd. Hij benadrukte ook direct dat het niet zijn intentie is om voor tariefsaanpassingen te pleiten. Hij trachtte alleen de feiten aan te kaarten.

error: Kopiëren mag niet!