Oost-Westverbinding krijgt eigen ambulance

Oost west verbinding krijgt eigen ambulance
Oost west verbinding krijgt eigen ambulance (2)De Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) heeft een ambulance als schenking gekregen van Krama Oil NV. Dit is een bedrijf dat al 50 jaar in het district Commewijne operationeel is en dat volgens de districtscommissaris Remy Pollack vaker teruggeeft aan de gemeenschap door dit soort gestes te doen. Het bedrijf heeft goede zaken gedaan, waarna zij heeft besloot de ambulance als schenking te geven, dat volgens het dc ingezet zal worden in het district en wel in het gebied Oost-Westverbinding. Edwin Noordzee, directeur van RGD, geeft aan dat dit vooral voor het district een bijzonder moment is, omdat het een goed moment is de dienstverlening daar verder te optimaliseren. “We zijn Krama Oil NV heel dankbaar voor deze samenwerking. Ook de dc heeft voorafgaand hieraan heel veel werk verzet. We beloven de samenleving dat Commewijne er goed gebruik van zal kunnen maken en dat de dienstverlening verder versterkt zal worden.” Vertegenwoordiger Kenneth Slooten van de regering heeft namens de directeur van Krama Oil, Ricardo Kramawitana, het woord gevoerd. “Krama Oil is van mening dat iets teruggegeven moet worden en omdat het bedrijf actief is in Commewijne was het vanzelfsprekend dat het Commewijne zou zijn waar iets gedaan zou worden. Er is nagegaan wat er precies voor het district gedaan kon worden en we weten dat op dit moment de focus is gericht op de gezondheidszorg en in dat licht is besloten een schenking te doen.”
Dc Pollack stelt dat de ambulance zeker welkom is, gezien het district slechts twee ambulances tot haar beschikking had. “Wij zullen deze op de Oost-Westverbinding stationeren, waardoor het dichtbij Stolkersijver is. Op Oost-West is er geen poli, maar wel op Meerzorg. Als er iets gebeurt, moet men helemaal van Meerzorg rijden. Op Tamanredjo is er een gemeenschapscentrum dat enkele jaren geleden is opgezet en aan RGD is overgedragen die daar een hulppolikliniek heeft neergezet. Wij zijn Kramawitana heel dankbaar, omdat wij in Commewijne steeds een beroep kunnen doen op hem. Hij is steeds bereid ons te helpen. Je ziet dat er nog steeds mensen zijn die hun hart op de juiste plaats hebben. Ze verdienen van de gemeenschap en geven terug aan hen”, aldus dc Pollack.
Criminelen stelen spullen uit ambulance
Slooten heeft tevens blijk gegeven van zijn teleurstelling met betrekking tot het verkrijgen van de ambulance. Volgens Slooten was er wat oponthoud vanwege het feit dat op de haven onverlaten het nodig vonden om een aantal attributen uit de ambulance te ontvreemden. “Criminelen hebben zaken als zuurstofflessen gestolen. Men schroomt er niet voor om zaken die voor goede doeleinden bestemd zijn, te stelen. We moeten kijken naar de kwestie ten aanzien van een goede bewaking op de haven in de vorm van beveiliging of camera’s”, aldus Slooten.

error: Kopiëren mag niet!