Advocaat Irene Lalji: “Peneux heeft hoogstwaarschijnlijk de bonnen verduisterd”

Advocaat Irene Lalji vermoedt dat onderwijsminister Robert Peneux bonnen heeft verduisterd
Advocaat Irene Lalji vermoedt dat onderwijsminister Robert Peneux bonnen heeft verduisterd
In gesprek met Dagblad Suriname merkte advocaat Irene Lalji op dat de toenmalige directeur van Onderwijs, thans minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Robert Peneux, hoogstwaarschijnlijk de bonnen die ex-directrice Joyce V. van Havo 2 aan hem had overhandigd, heeft verduisterd. Peneux heeft op de vorige zitting aangegeven dat hij zijn secretaresse, mevrouw V., had benaderd om contact op te nemen met Joyce, omdat hij de bijlages niet in de brief had aangetroffen. Ook gaf hij aan dat door de verdachte een geldbedrag groot SRD 278.000 was verduisterd. Deze mevrouw werd gisteren op de zitting gehoord. Zij verklaarde dat de verdachte een kleine enveloppe aan haar had overhandigd, waarin slechts een brief was. Zij had de brief toen bezorgd bij de directeur, omdat het een urgent geval betrof. Zij gaf toe verzuimd te hebben om deze zaak in te boeken in het desbetreffende cahier. De directeur had haar nimmer benaderd over het schrijven van de verdachte. Zij wist ook niets over de inhoud daarvan. Zij heeft dit geval wel onthouden en kan zich het geval nog goed herinneren omdat de verdachte met haar baby op de arm binnenkwam en haar meedeelde dat het een urgent stuk betrof.
Ook het hoofd van de afdeling Agenda werd gehoord. Zij verklaarde op de vragen van advocaat Lalji dat zij geen stukken had ontvangen van de verdachte en dat zij altijd nauwgezet de stukken die zij in ontvangst neemt, inboekt in een cahier. De stukken waar men het nu over heeft, hebben haar in ieder geval niet bereikt.
Volgens de raadsvrouw had de verdachte alle bonnen aan directeur Peneux overhandigd. Daaruit kon worden gedestilleerd dat het verduisterd bedrag, zoals door Peneux beweerd wordt, heel gering is. De verdachte in deze zaak is gedurende het strafproces voorlopig in vrijheid gesteld.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!