Su Aid overhandigt halfjaarverslag aan dc Miranda

Su Aid-bestuurslid Giwani Zeggen overhandigt het halfjaarrapport aan dc Jerry Miranda (foto: FB-SuAid)
Su Aid-bestuurslid Giwani Zeggen overhandigt het halfjaarrapport aan dc Jerry Miranda (foto: FB-SuAid)

Su Aid overhandig halfjaarverslag aan DC Miranda 2Stichting Su Aid heeft gisteren een halfjaarlijks accountantsrapport overhandigd aan de districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost, Jerry Miranda. Su Aid heeft in december 2015 geld opgehaald en dat geld in 2016 besteed aan verschillende projecten bij de Huber Stichting, het Blindencentrum, Zuster Dankerscentrum, Stichting Gehandicapten Suriname, Huize Beteljada, Ani Crèche, het Goudenhart, ’s Landshospitaal en het Diakonessenhuis. “Wij staan voor transparantie, eerlijkheid en vertrouwen. Er is indertijd besloten om een verslag te maken. Wij houden ons aan ons woord en hebben alvast een halfjaarverslag laten opmaken”, zegt bestuurslid Sidney Grunberg. Het jaarverslag volgt volgens Grunberg in 2017. Er is niet uit het hoofd voor de dc gekozen om een verslag te overhandigen. De dc gaat over Paramaribo en moet volgens de organisatie weten wat er allemaal gebeurt in Paramaribo.
Nieuwe trend inzetten
De stichting heeft in 2015 voor haar project Gi Wan Anu SRD 326.048 opgehaald. Ook in het begin van 2016 zijn er donaties ontvangen, die het bedrag uiteindelijk brachten op SRD 336.169. Su Aid is van plan om jaarlijks een jaar- en een halfjaarverslag uit te brengen.
“Wij willen een nieuwe trend zetten. Organisaties moeten transparant zijn, zeker als je werkt met geld van de samenleving. 2016 is heel goed geweest. Wij hebben alle projecten kunnen uitvoeren. Zelfs aannemers hebben meegewerkt door ons kortingen te geven. Wij hebben geld overgehouden en dus ook gedoneerd aan andere instellingen”, vertelt Grunberg.
Su Aid is in 2014 opgericht. Haar eerste project was een inzamelingsactie voor het Leger des Heils. In 2015 is de organisatie doorgegaan. Uiteindelijk groeide de belangstelling voor haar doelstellingen zodanig, dat de organisatie een betekenisvolle rol kon vervullen binnen de samenleving.
De stichting mocht gisteren ook uit handen van de dc alle vergunningen in ontvangst nemen voor Gi Wan Anu 2016. Het streven voor dit jaar is een inzameling van SRD 1 miljoen.
De organisatie heeft een lijst gehad van bejaardeninstellingen die in nood verkeren. “Het zijn geen dingen als een tv of een laptop. Het zijn echt projecten die de senioren burgers goed zullen doen. Denk maar aan een schutting, een tuin, bedden etc. Als wij kijken naar wat men allemaal heeft gevraagd, dan is SRD 1 miljoen zelfs te weinig, maar wij moeten ergens beginnen”, meent Grunberg. Met het uitbrengen van het halfjaarverslag hoopt de stichting dat het deel van Surinamer dat nog geen vertrouwen had in de stichting, nu wel inziet dat de stichting geen grappen maakt. De Gi Wan Anu-campagne loopt van 12 tot en met 23 december.
Er is al een sms-actie gekoppeld aan de campagne die naar verwachting een groot deel van het beoogde bedrag kan helpen genereren. Door ‘ANU’ te sms’en naar 1919 via de telecombedrijven Telesur en Digicel doneren mensen SRD 1,40.

error: Kopiëren mag niet!