President decoreert uitblinkers binnen de samenleving

President decoreert uitblinkers biinen de   samenleving (4)
President decoreert uitblinkers biinen de   samenleving
President decoreert uitblinkers biinen de   samenleving (2)
President decoreert uitblinkers biinen de   samenleving (3)In verband met de viering van 41 jaar staatkundige onafhankelijkheid aanstaande vrijdag, heeft het staatshoofd zoals ieder jaar het geval is, 162 personen gedecoreerd. Deze personen hebben zich verdienstelijk gemaakt binnen de Surinaamse gemeenschap. Onder deze personen behoorden onder anderen Ramon Macnack, Louis Vismale (Stichting 1 voor 12), Jerry Slijngaard (NCCR), Ricardo Panka, Nisha Madaran (zangeres), Ramesh Malahe (advocaat), Rabin Lala, August Boldewijn (bestuurskundige) en Patricia van Ommeren.
Vismale (Grootmeester in de Ereorde van de Palm ) gevraagd naar zijn gevoelens rond deze onderscheiding, stelt ingenomen te zijn. “Het voelt goed aan dat je handelingen erkend worden. Gezien het werk dat wij in de afgelopen jaren hebben verzet, heeft men ons nu in de bloemetjes gezet. Dat voelt werkelijk heel goed aan”, stelt Vismale. “Met of zonder de onderscheiding stelt zal het goede werk voortgezet worden. Het moet niet lijken alsof je het werk voor de onderscheiding doet. Het geeft natuurlijk een beter gevoel omdat je gewaardeerd wordt voor het werk dat je doet”, aldus Vismale.
Slijngaard (Commandeur in de Ereorde van de Palm) ziet de onderscheiding als een grote eer, en zeker zo een hoge onderscheiding. “Het doet je goed als je merkt dat het harde werk dat je verzet, door anderen in positieve zin opgemerkt wordt. Het stimuleert om zo door te gaan. Een schouderklopje doet goed”, stelt Slijngaard. Ook Slijngaard stelt dat het werk niet om de onderscheiding wordt gedaan, maar de onderscheiding wel bijdraagt om harder aan de slag te gaan.
De 162 bijzondere Surinamers hebben volgens de voordragers getoond een correcte levens- en werkhouding aan de dag te kunnen leggen in tijden van uitdaging. Ze hebben niet alleen gedemonstreerd doorzettingsvermogen te hebben, maar ook hoe op een opbouwende wijze om te gaan met hun omgeving en met hun medemens. Ze hebben zich onderscheiden van anderen door de manier waarop zij zich positief hebben opgesteld. Velen onder de gedecoreerden zijn al eerder onderscheiden, maar zijn ondanks de onderscheiding door gegaan om het verschil uit te maken.

error: Kopiëren mag niet!