Testvaart met flextank Amazone Resources

Testvaart met FlexTank Amazone ResourcesAmazone Recources zal op woensdag 23 november vanuit Suriname een testvaart initiëren voor het transport van Surinaams water naar Barbados. Vandaag vindt de uitzwaaiceremonie plaats langs de Marinetrap. Het water wordt in een flextank (waterzak) getransporteerd. Volgens Auke Piek, directeur van Amazone Resources, is dit model van transport een unicum in de wereld. Zo een model van transport wordt voor het eerst uitgevoerd. Vanuit technische overwegingen is er ook bewust gekozen voor dit model van transport.
Piek stelt dat Suriname voldoende potentie heeft om een welvarend land te worden. Hij doelt op het gebruik van de mogelijkheden die het groen denken de mensheid biedt. Naar zijn inzien kunnen er honderden miljoenen verdiend worden aan alleen water. De testvaart is bedoeld om vooral metingen uit te voeren. Dit heeft te maken met de technische haalbaarheid van dit model van transport. Amazone Recources zal het water niet lossen in Barbados.
Tot nog toe heeft de onderneming rond de Euro 2 miljoen geïnvesteerd in Suriname. Indien de resultaten van de testvaart positief uitkomen, ligt het in de bedoeling dat er ruim Euro 50 miljoen wordt geïnvesteerd in dit project. Het grootste deel van het geld wordt in Suriname geïnvesteerd aan met name infrastructuur. Een ander deel van de investeringen geschieden ook in landen waar het bedrijf van plan is zijn water te leveren.
Deze investering hangt volkomen af van hoe de regering haar faciliterend beleid voert. Amazone Recources wacht vooralsnog op wetgeving voor de watersector, alvorens zij met commerciële activiteiten start. Volgens Piek is dit van cruciaal belang. Het niet realiseren van wetgeving heeft naar zijn zeggen consequenties voor de tijdlijn van de investeringen. Echter niet voor de ambities, gezien de onderneming sterk gelooft in de potentie van dit ondernemen.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!