Hofwijks verwacht zwaar weer voor Surinamers in januari 2017

Curtis Hofwijks nam op 20 november, precies een jaar geleden, als individuele burger het initiatief om in protest te treden tegen het beleid van de regering. Na een jaar, terugblikkende op de ontwikkelingen in het land en op de beweging, kijkt hij tevreden terug. Hofwijks geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan, nooit gedacht te hebben zo een beweging te mogen en moeten zien. Hij stelt er wel direct bij dat de resultaten nog steeds niet zijn zoals gewenst. Naar zijn mening staat er nog veel meer te doen en te gebeuren. Hij beseft ook dat de resultaten die de beweging beoogt, procesmatig zullen komen en veel tijd in beslag nemen.
‘We Zijn Moe’, de beweging waar Hofwijks de trekker van is, maakt ook deel uit van ‘Het Burgercollectief’. In de afgelopen periode is het collectief op straat niet in beweging gezien. Hofwijks stelt dat er wel beweging is. Echter wordt er ook een afwachtende houding aangenomen richting de handelingen van de regering. Volgens Hofwijks is er door de afgelopen periode heen, heel wat wrijving gekomen tussen de protestbeweging en de maatregelen van de regering. De regering tracht vaker met haar brandjes-blusmaatregelen het volk zoet te houden, terwijl de echte problemen niet worden aangepakt.
Op zondag 20 november was Hofwijks na een lange poos weer op het Onafhankelijkheidsplein om het begin van de beweging te herdenken. De beweegreden van de beweging is nog steeds ‘de incompetentie van de regering om het land te leiden’. Ook de oppositionele partijen, met wie ‘Het Burgercollectief’ wel bereid is te praten, zouden volgens Hofwijks in het parlement een te zwakke houding hebben aangenomen. Hij beseft dat het op tafel slaan en luidruchtig protest leveren niet de enige manier is om de doelen te bereiken, maar constructief oppositie voeren, heeft tot nog toe ook niet gewerkt.
Hofwijks verwacht in januari 2017 zwaar weer voor de Surinaamse samenleving. Hij ziet tegen die tijd meer ontevredenheid. Curtis heeft de samenleving vanuit het Onafhankelijkheidsplein ook aangeraden op 25 november, bij de viering van 41 jaar Staatkundig Onafhankelijkheid, in protest thuis te blijven en niet deel te nemen aan activiteiten van de overheid.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!