SRK organiseert bloedinzameling te Nickerie

Het Surinaamse Rode Kruis (SRK) en Stg. Nationale Bloedbank van het Surinaamse Rode Kruis (NBB) zullen vandaag en morgen een bloedinzameling houden bij het Streek Ziekenhuis Nickerie (SZN) te Nickerie. Er is in Suriname grote behoefte aan meer bloeddonoren. Doordat het beschikken over voldoende bloed van levensbelang is bij het redden van een mensenleven, staat het Surinaamse Rode Kruis/Bloedbank er tegelijkertijd bij stil dat steeds meer Surinamers bloed zullen moeten gaan doneren ten bate van de bloedvoorziening in het land. Helaas, komt het in veel landen, waaronder Suriname, voor dat er meer bloed nodig is dan donoren leveren. Indien het aantal bloeddonaties stijgt, kan de Bloedbank beter voorzien in de steeds stijgende behoefte naar bloed van de ziekenhuizen en dialyse centra.
De Bloedbank doet altijd een beroep op de gemeenschap om een bijdrage te leveren ten aanzien van het vermeerderen van de bloedvoorraad. Daarbij speelt awareness van de Surinaamse gemeenschap een zeer belangrijke rol zodat meerdere personen bewust ervoor kiezen bloeddonor te worden.
Dagelijks hebben de ziekenhuizen tientallen eenheden bloed nodig voor onder andere operaties, bevallingen en verkeersslachtoffers. Hiervoor zijn bloeddonoren onmisbaar. De NBB is de enige instantie hier te lande die bloedproducten levert aan de daartoe geautoriseerde ziekenhuizen en instellingen. Vanuit de Bloedbank is men continu op zoek naar bloeddonoren, die bereid zijn hun bloed vrijwillig te doneren ten behoeve van de zieke mens. De NBB heeft een flipchart ontwikkeld waarmee er meer ruchtbaarheid gegeven kan worden, opdat meerdere personen kiezen bloeddonor te worden. Zowel vandaag als morgen zal de flipchart bij SZN te Nickerie vertoond worden.

error: Kopiëren mag niet!