Met langdurig verlof thuiszittende politiecommissaris behoudt dienstwagen

KPSDe minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk-Silos en de korpschef Agnes Daniel klagen steen en been over het tekort aan mobiliteit bij het Korps Politie Suriname (KPS). Zij vergeten hierbij dat een commissaris van politie die bijkans een jaar met verlof, met daarop aansluitend zijn pensioen thuis zit, nog steeds de beschikking heeft over een dienstvoertuig van het KPS. Het gaat in deze om een Toyota Fortuner. Er wordt gezegd dat een politiefunctionaris een dienstvoertuig ter beschikking heeft door en voor de dienst. Echter is er een uitzondering gemaakt bij de dienstleidingen dat zij met het dienstvoertuig naar huis mogen. Bovenal mogen zij vrij tanken.
In dit geval is de desbetreffende commissaris met verlof, dus hij oefent geen dienstwerkzaamheden meer uit, maar toch beschikt hij over alle privileges waaronder ook het genot van het dienstvoertuig met benzine van de staat. De commissaris wordt als het ware bevoordeeld ten opzichte van politiebureaus die zonder rollend materiaal zitten. Stemmen binnen KPS zeggen dat de korpschef op subtiele wijze haar lichtingsgenoten, (OHAP), op deze wijze accommodeert.
Dagblad Suriname heeft in verband met deze kwestie gebeld met de minister van Justitie en Politie. Zij gaf te kennen dat zij niet wenst te reageren. Ook de korpschef was niet bereikbaar voor commentaar.

error: Kopiëren mag niet!