“Alle beoordelende partijen staan achter RCR Medical Centre”

Alle beoordelende partijen staan achter RCR Medical  Centre.1“De RCR Medical Centre werkt in harmonie en samenspraak met andere ziekenhuizen, specialisten en andere dienstverleners binnen de gezondheidssector. Er wordt samengewerkt. Het gaat goed. De RCR Medical Centre maakt geen gebruik van overheidssubsidie, zoals de andere ziekenhuizen. Het ziekenhuis met vestigingen in Nederland, Spanje en Suriname, doet het op eigen kracht”, aldus RCR-directeur Redjender Thakoersingh desgevraagd tegenover Dagblad Suriname. Dit, naar aanleiding van uitspraken als zou de nieuwe RCR Medical Centre (lees ziekenhuis), voorheen Zorghotel, patiënten afsnoepen van de bestaande ziekenhuizen, die het hoofd nauwelijks boven water kunnen houden. Het wordt ‘onbegrijpelijk’ genoemd dat de regering toestemming heeft gegeven voor nog een ziekenhuis, terwijl de anderen op instorten staan. “Zorghotel werd in 2010 opgezet om revaliderende patiënten uit voornamelijk Nederland op te vangen. Later werd een deel van het gebouw verhuurd aan de regering. De onderminister van Regionale Ontwikkeling zou daar worden ondergebracht. Vandaag is het een ziekenhuis”, luidt het commentaar.
Werken met wet- en regelgeving en vergunning
Directeur Thakoersingh: “Wij bieden gezondheidszorg aan de Surinaamse bevolking. Wij doen dat al 3 jaar in goede harmonie en in samenspraak met andere ziekenhuizen, specialisten en dienstverleners. Er is nooit een probleem in de samenwerking ontstaan.” Benadrukt werd dat RCR Medical Centre met de wet, regelgeving en de vergunning werkt. Met het principe van hoogwaardige dienstverlening naar internationale maatstaven worden ziekenhuisdiensten aangeboden. Daarbij vaart het Medisch Centrum op het kompas van de overheid, die heeft aangegeven dat ziekenhuizen zich meer moeten specialiseren, waardoor kwaliteit verbeterd wordt en de kosten beheersbaar worden.’
Het werven van een eigen positie
Thakoersingh: “Ieder ziekenhuis is verantwoordelijk voor het werven van een eigen positie. RCR probeert zich op zijn eigen manier te profileren door zich te onderscheiden van de anderen. De doelstelling van RCR is om hoogwaardige medische zorg te bieden. Kennis en ontwikkelingsoverdracht zijn daarbij belangrijk. RCR bezit een gebouw, waardoor de overheid niet hoeft te investeren in de bouw van een nieuw ziekenhuis. RCR is het enige ziekenhuis dat de overheid niet hoeft te subsidiëren. Suriname lift mee met de moderne ontwikkeling van de medische zorg zonder expertise en equipement en kosten voor de overheid. Gezien de precaire economische situatie, die zwaar drukt op de gezondheidszorg en dus ook op de ziekenhuizen, beoogt RCR samenwerking met ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Het elkaar een hak zetten, is geen gezonde zaak. Het is juist van groot belang in deze tijd dat partijen met elkaar gaan samenwerken en hun positie innemen door zich van elkaar te onderscheiden. En ook elkaar aan te vullen en niet alsmaar te blijven rekenen op de steun van de overheid. RCR heeft vanaf het begin geleerd om zelf de broek op te houden, wat gerust als voorbeeld gezien zou mogen worden. RCR helpt graag met haar werkwijze, gebouw en faciliteiten de gezondheidszorg in Suriname te moderniseren.
Wij geven u mee dat RCR nog steeds het 24-uurs medisch centrum is op een prachtige locatie, waar elke cliënt altijd welkom is en goede zorg mag verwachten”, aldus Thakoersingh.

error: Kopiëren mag niet!