Verdachte op de knieën voor de rechter

Lloyd Langaman moet een celstraf van een jaar uitzitten. Kantonrechter Robert Praag heeft de verdachte veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar met aftrek. Lloyd wordt ervan verweten dat hij op twee verschillende tijdstippen in twee verschillende woningen heeft ingebroken. Op 18 september 2009 heeft de verdachte middels inbraak een woning te Commewijne betreden. In de woning werd de eigenaar overvallen. Het misdrijf van de rovers mislukte, omdat de benadeelde zich hevig had verzet. De daders waren gemaskerd. Tijdens de schermutseling heeft de benadeelde het masker van de verdachte kunnen wegrukken en kon hij het gezicht van die verdachte zien. De benadeelde herkende de rover als te zijn de verdachte Langaman.
Op 29 december 2015 werd in het district Marowijne een overval gepleegd in een woning ten nadele van Misi D. Vier gewapende criminelen drongen de woning binnen. Zij hielden het slachtoffer onder bedreiging in bedwang. Ook in dit geval hebben de rovers niets kunnen buitmaken. De benadeelde heeft zowel bij de politie als op de zitting aangegeven de verdachte niet te hebben herkend. De rechter was de mening toegedaan dat het bewijs in dit geval niet is geleverd en sprak de verdachte hiervoor vrij. Langaman kreeg de gelegenheid om zijn laatste woord te voeren. De verdachte ging op de knieën voor de rechter en verzocht de rechter hem een kans te willen geven. “Mi aksi meester vergiffenis. Mi abi echte echte pijn na mi ati meester, gimi wan kans. Mi go drape wel meester.”
Na dit aangehoord te hebben, merkte de rechter op dat Langaman een recidivist is. Hij heeft eerder ook al veroordelingen op zijn naam staan. De rechter achtte het feit gepleegd in het district Commewijne wettig en overtuigend bewezen en legde Langaman een celstraf op van een jaar met aftrek. De verdachte werd in maart afgelopen jaar aangehouden. Hij komt volgend jaar maart weer vrij.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!