Ingrid Karta-Bink: “Geen stemmingmakerij, alle burgers schreeuwen om bescherming”

‘Het maakt helemaal niet uit of burgers afkomstig zijn van de groene (NPS), rode (PL), oranje (VHP) of paarse (NDP) partij. Het is geen stemmingmakerij, alle burgers schreeuwen om bescherming en doen een dringend beroep op de regering om harde maatregelen te treffen voor het terugbrengen van het veiligheidsgevoel binnen de gemeenschap’, zegt PL-assembleelid uit Commewijne Ingrid Karta-Bink. Zij vindt het dan ook heel sneu dat de motie om meer geld vrij te maken voor het ministerie van Justitie en Politie verworpen is in het parlement. En daarbij heeft haar collega van de NDP gemeend het woord ‘stemmingmakerij’ te gebruiken tegen de oppositie.
Volgens Karta-Bink is er ‘niets nieuws onder de zon’ als burgers, winkeliers en ondernemers smachten naar een stuk veiligheidsgevoel. Zij gaan dagelijks gebukt onder de gevolgen van de steeds oprukkende criminaliteit. Op dagbasis worden burgers gekneveld, mishandeld en beroofd van hun spaarcenten of goederen. “Burgers schreeuwen om beschermd te worden. En wij zijn volksvertegenwoordigers. Wij dienen op te komen voor de belangen van de burgers.” Zij vindt het dan ook verschrikkelijk dat haar collega-assembleelid van de NDP ‘partijbelangen voorop stelt en daarbij uit het oog verliest dat ook zij deel uitmaakt van de samenleving’.
Zij vraagt zich dan ook af waar de constructieve opstelling van de coalitie is gebleven wanneer de oppositie slechts verweten wordt van stemmingmakerij wanneer een issue dat het hele land in haar greep houdt, aan de orde wordt gesteld. “Wij hebben de nood van het volk geëntameerd in het parlement.” Er is volgens Karta-Bink thans sprake van anarchie en chaos, gevolgen van slecht regeerbeleid, zegt de politica uit Commewijne.

Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!