Kensenhuis: “President is verkeerd geïnterpreteerd”

Er is wederom een politieke uitbarsting ontstaan tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen (APB). Het gaat in deze om de kwetsende opmerkingen van zowel DNA-lid Asiskumar Gajadien (VHP) als de president van de Republiek Suriname, Desi Bouterse. Zo verwijt Gajadien de president dat burgers het vandaag de dag enorm moeilijk hebben, waardoor meisjes nu overgaan tot prostitutie. Als reactie hierop gaf de president aan dat deze uitlatingen politieke gevolgen zullen hebben. Dagblad Suriname sprak in dit kader met Riad Nurmohamed (VHP) en Patrick Kensenhuis (NDP).
President heeft geen namen genoemd
Volgens Kensenhuis heeft de president tijdens de beantwoording van de APB in De Nationale Assemblee (DNA) geen namen genoemd. “De president heeft wel gereageerd op uitlatingen die in het parlement zijn gedaan door een lid van de oppositie. Echter kan men niet stellen dat de woorden van de president bedreigend zijn. De president heeft alleen aangegeven dat de uitlatingen van de parlementariër politieke gevolgen kunnen hebben. Dit houdt in dat een eventuele samenwerking met dit DNA-lid niet op gang zal kunnen komen, aangezien de president beschuldigd is dat hij jonge meisjes naar massagesalons stuurt. Je kan zoiets niet zeggen aan de president, ongeacht wie de president is. Er kan sprake zijn van armoede in het land, echter kan men niet aangeven dat de president meisjes stuurt om te prostitueren.” Dit heeft gemaakt dat de president de vergadering heeft verlaten. Volgens Kensenhuis is dit een verregaande uitspraak die gevolgen kan hebben voor de samenwerking op politiek vlak. Kensenhuis vindt dat de president verkeerd wordt geïnterpreteerd. “Als deze uitspraken van de president een verkeerde bedoeling hadden, zou de voorzitter van het parlement inspelen op de situatie.”
Gajadien heeft inderdaad gelijk
“Ik vind dat de president bedreigende uitlatingen heeft gedaan. Het siert de president niet om zulke uitspraken te doen, omdat de boodschap niet alleen bedoeld is voor Gajadien, maar voor elke burger in het land. Wat Gajadien heeft gezegd, is slechts dat het beleid van de regering ertoe heeft geleid dat er grote armoede is ontstaan in het land, waardoor jonge meisjes nu vaker op de hoeken van straten gaan staan. Gajadien heeft inderdaad gelijk”, aldus Nurmohamed. Volgens de parlementariër probeert de oranje partij de democratie te behouden in het land. “Wij gaan blijven vechten voor democratie, armoedebestrijding en dat er geen dictatuur heerst in het land.”

error: Kopiëren mag niet!