Jogi: ‘Ik ga minister Wolff aan de tand voelen in parlement’

Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) blijft erbij dat het rancuneus handelen van politici bij de afdeling Milieubeheer in de districten Saramacca en Commewijne achterwege moet worden gelaten, zodat werknemers niet worden gedupeerd. Jogi sloeg op 18 oktober alarm toen verschillende ressortcoördinatoren van de dienst Openbaar Groen op de één of andere dag werden vervangen door mensen die volgens hem uit de gelederen van de Nationale Democratische Partij (NDP) komen. Ook zijn bussen zonder een openbare aanbesteding ingezet door een NDP’er, die werknemers van de districten dagelijks naar Paramaribo moet vervoeren. Echter heeft hij weken verder nog steeds geen zicht op een oplossing voor deze kwestie.
De politicus zegt dat hij Openbare Werken-minister Siegfried Wolff hierop zal attenderen tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen in De Nationale Assemblee. “Ik ga ministers Wolff zeker aan de tand voelen in het parlement. Het kan niet dat de president praat over het samenwerken met een ieder, terwijl mensen met een andere politieke kleur op de achtergrond worden gedupeerd. Erger nog worden geschikte mensen vervangen met mensen die niets over het werk weten”, zegt Jogi aan Dagblad Suriname. De volksvertegenwoordiger zegt dat de beschikkingen van het personeel uit Saramacca duidelijk aangeven dat de mensen in dienst zijn van de afdeling Milieubeheer van Saramacca. “Wil men iets anders gaan doen, dan moet men de beschikkingen wijzigen”, aldus Jogi. Ondertussen heeft hij namens een deel van het personeel in Saramacca mandaat gehad om een advocaat in de arm te nemen om de juridische kant van deze zaak goed te bestuderen en aan te vechten. Nu is volgens hem reeds duidelijk dat de regering zich niet gehouden heeft aan hetgeen in de documenten staat.
Geldverspilling
“Waarom moeten zoveel kosten worden gemaakt om 150 mensen naar de stad te brengen, terwijl Paramaribo al genoeg personeel heeft daarvoor?” Volgens Jogi worden zeker 4 tot 5 bussen zonder een openbare aanbesteding vanuit Saramacca ingezet, waardoor de mensen pas laat in de middaguren thuis terugkeren. Het gaat volgens hem om bussen die door NDP’ers tegen betaling worden ingezet. De VHP’er vraagt zich af hoe de regering van plan is te bezuinigen als zij nu al zoveel geld onnodig verspilt. Ook bij het onderhoud van straten en bermen wordt er volgens de politicus flink verspild door een aannemer uit Paramaribo aan te trekken die zijn eigen arbeiders inzet om bepaalde plaatsen schoon te houden. Dit, terwijl Milieubeheer wel over genoeg capabele arbeiders en redelijk goed werkende machines beschikt.
FR

error: Kopiëren mag niet!