Lijvige delegatie Juspol naar VS voor training in gevangeniswezen

Een delegatie van het ministerie van Justitie en Politie zal van 6 tot 12 november op uitnodiging in de Verenigde Staten van Amerika, Colorado, vertoeven voor oriëntatie en training op het gebied van het gevangeniswezen. De delegatie bestaat uit officieren van de strafinrichtingen, bestuursleden van de Stichting Beheer en Exploitatie Penitentiaire Inrichtingen en twee wetgevingsjuristen. Het bezoek vloeit voort uit een samenwerking tussen de hoofdafdeling Delinquentenzorg en de Amerikaanse ambassade die al geruime tijd middels training de kwaliteit van het gevangeniswezen in ons land helpt opvoeren.
Het is de bedoeling dat de groep een oriëntatiebezoek brengt aan het correctiecentrum en een training in rehabilitatie van gedetineerden, om zodoende beter zicht te krijgen in de gevangenisindustrie.
Vanwege het beleid van het ministerie om de penitentiaire inrichtingen te verzelfstandigen en natuurlijk de te verwachten ontwikkelingen met betrekking tot de regelgeving is het belangrijk dat het bestuur van de Stichting Beheer en Exploitatie Penitentiaire Inrichtingen en wetgevingsjuristen ook aan dit bezoek participeren. De delegatie keert op 12 november terug naar Suriname.

error: Kopiëren mag niet!