Kensenhuis NV: “OW kan ons niet verplichten om verkavelingsvergunning aan te vragen”

Kensenhuis NV - Het ministerie van OW kan ons niet    verplichten om een verkavelingsvergunning aan te vragenHet directoraat Bouwkundige Werken en Dienstverlening van het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft op 26 september een brief gericht aan Projectontwikkelaar en Bouwbedrijf Kensenhuis NV, waarin is aangegeven dat de onderneming niet over een verkavelingsvergunning beschikt. Daardoor zou het bedrijf niet bevoegd zijn om verkavelingswerkzaamheden te verrichten. De Planologische Dienst van het ministerie van OW heeft geconstateerd dat Kensenhuis NV de verkoop van kavels ten noorden van de Aquariusstraat in Paramaribo en Hooiberg in het district Commewijne en in Para adverteert en dat dit een overtreding is van de Stedenbouwkundige Wet. In dit kader heeft de CEO van Kensenhuis NV, R. Kensenhuis, op woensdag een persconferentie belegd.
Volgens Kensenhuis hebben deze aantijgingen vanuit het ministerie van OW veel stof doen opwaaien. Zo verkeren de klanten van Kensenhuis NV in een twijfelachtige positie. “Dat Kensenhuis NV geen verkavelingsvergunning heeft, is niet waar. Kensenhuis NV werkt op de vergunning van de verkopende partij, waarmee een koopovereenkomst is gesloten, tevens een scheiding en deling, waardoor het ministerie van OW de betreffende erfgenamen en de gevolmachtigde een verkavelingsvergunning hebben gegeven voor de scheiding en deling van de in totaal 250 ha verdeeld door 83 ha per familielid. De desbetreffende families, die ook de gronden aan ons hebben verkocht, hebben ons gemachtigd op die vergunning waardoor wij een stedenbouwkundige hebben ingeschakeld om de desbetreffende afwatering en overige zaken van de Planologische Dienst te reduceren. Het ministerie van OW werkt vanaf in 2013 met een nieuwe verkavelingswet, waardoor wij met diverse zaken rekening moesten houden”, beklemtoont Kensenhuis.
Tijdens de persconferentie heeft Kensenhuis de interne brief aangetoond. Kensenhuis beweert niet op de hoogte te zijn over het project te Hooiberg dat ook in de brief is genoemd. “Wij zijn begonnen in Para. Wij zijn de grootste projectontwikkelaar en verkavelaar op dit moment; wij hebben tussen de 3.000 en 4.000 klanten.” Naar zeggen van Kensenhuis is deze brief door derden verspreid. “Het ministerie van OW heeft deze brief ook naar derden verstuurd, zoals in de cc is aangegeven. De directeur en de minister van OW ontkennen dat zij deze brief verstuurd hebben naar derden. Het is duidelijk dat men Kensenhuis NV kapot wil maken.”
In Suriname is er een woningnood en Kensenhuis NV probeert dit vraagstuk op te lossen door middel van redelijk geprijsde bouwkavels. “Het ministerie van OW kan ons niet verplichten om een verkavelingsvergunning aan te vragen. De wet is overigens in 2013 geïmplementeerd en wij zijn sedert 2010 begonnen met verkavelen.”

error: Kopiëren mag niet!