Regio Paramaribo aan top met berovingen en overvallen

De meeste geregistreerde overvallen en berovingen komen in de Regio Paramaribo voor. Alleen al in de laatste week van oktober (24 tot 31 oktober) zijn er 20 gevallen geregistreerd. Er zijn 15 beroving en 5 overvallen genoteerd. Haast elke dag doen zich berovingen en overvallen voor.
Midden Suriname telt voor heel oktober 24 gevallen
Het aantal overvallen en berovingen in de maand oktober 2016, alleen voor regio Midden Suriname komt totaal te staan op 24. En wel 16 berovingen en 8 overvallen gepleegd.
Regio West heeft 5 gevallen
Het aantal gepleegde berovingen c.q. overvallen in de regio West in de maand oktober staat op 5. Dagblad Suriname sprak hierover met regiocommandant Wiedjaikoemar Oedit. Hij geeft aan dat vier gevallen zich hebben voorgegaan in het ressort Nieuw Nickerie en een op Henar. Van deze vijf gevallen zijn drie reeds opgelost. Van het vierde geval heeft de politie de verdachte al in beeld gebracht. Alleen in het geval gepleegd te Henar is de politie nog bezig de verdachten op te sporen.
Drie gevallen in regio Oost
In regio Oost zijn in de maand oktober 3 overvallen gepleegd. De eerste overval werd gepleegd op zondag 23 oktober in een winkel te Apomatapoe. Hierbij werden 700 gram ruw goud, Euro 2800,- USD 300,- en de dagopbrengst buitgemaakt. De recherche Regio Oost heeft deze zaak reeds opgelost. Er zijn drie verdachten ter zake aangehouden.
Het tweede geval betreft een beroving op leveranciers. Vier criminelen hebben op woensdag 26 oktober een overval gepleegd op de weg naar Patamaka ter hoogte van kilometer 26. Zij hebben daarbij de chauffeur, R.N. en zijn bijrijder V.R. overvallen. De buit betreft een onbekend geldbedrag en een hoeveelheid ruw goud. Dit geval is nog niet opgelost.
Op vrijdag 28 oktober omstreeks 04.00 uur werd een brute overval gepleegd in een supermarkt annex woning aan de Kapitein Chris Silosweg te Moengo. Een van de daders, die gewapend was met een koevoet, heeft de slachtoffers mishandeld en beroofd van een geldbedrag groot SRD 70.000. Behalve het geld werden ook nog een nog onbekend aantal sloffen sigaretten, een onbekend aantal opwaardeerkaarten van verschillende providers, de camerabox en drie mobiele telefoons buitgemaakt. Dagblad Suriname heeft de informatie dat de daders een van de slachtoffers zou hebben verkracht. Ook dit geval is tot nog toe niet opgelost.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!