Medewerkers RGD in spontane staking

Medewerkers RGD hadden gisteren werk neergelegdMedewerkers van de Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) zijn gisteren in actie gegaan. Van hun bonden zouden de medewerkers te horen hebben gekregen direct in staking te gaan, waarbij er tot 12.00 uur niet gewerkt zou worden. Dit betreft slechts de medewerkers van het hoofdkantoor van de RGD. De RGD-poli’s hebben normaal hun werk verricht.
Hoofd van de afdeling Voorlichting, Harriette Neslo, gaf aan dat de aanleiding voor de korte staking was dat de salarissen van het personeel, die gebruikelijk op den 27ste overgemaakt is en op hun rekening staat, tot gisteren 12.00 uur nog niet was gestort. “Op donderdag zou de staf al officieel geïnformeerd zijn dat het erop lijkt dat deze niet in orde zou zijn. Het zou niet lukken deze over te maken, omdat de gelden die de RGD tegoed heeft bij de overheid nog steeds niet zijn overgemaakt.” Rond 12.00 uur was het nog niet in orde. Na dit tijdstip zou de directie groen licht gekregen hebben dat een deel van de tegoeden naar RGD is overgemaakt en dat de salarissen zullen worden uitbetaald. Het personeel had vanuit de vakbond de instructies gekregen om tot 12.00 uur af te wachten.
Tegoeden inmiddels overgemaakt
“De achterstanden zijn niet iets van nu”, stelde het afdelingshoofd. “Het betreft achterstanden van Sociale Zaken voor het voorschieten van babyvoeding door RGD ruim twee en een half jaar terug. Zowel de RGD als de Medische Zending had voorschotten verstrekt en daar is nog een saldoschuld van SRD 11.5 miljoen. Daarnaast is er nog een overheidsbijdrage van 2015 van SRD 11.6 miljoen en over 2016 is er nog niets over gemaakt, wat ongeveer SRD 27 miljoen bedraagt. Het zijn geen zuinige bedragen. Wat we te horen hadden gekregen, is dat reçu’s betaalbaar waren gesteld voor SRD 11.5 miljoen en dat het akkoord om uit te betalen al was geschied. Echter werd die gewoon niet uitbetaald. De directie heeft gisteren echter nog kunnen vernemen dat de salarissen uitbetaald kunnen worden, omdat een deel van de tegoeden gestort was.”

error: Kopiëren mag niet!