Krater in de Zwartenhovenbrugstraat

Krater in de ZwartenhovenbrugstraatIn de Zwartenhovenbrugstraat, ter hoogte van Art Sabina en Beauty & Home System, is er in het weekend een krater (gat) in het wegdek ontstaan. Hierdoor komt het verkeer in gedrang. Omdat ook de veiligheid van weggebruikers in gevaar kwam, besloot een nabij gevestigde winkelier om op eigen verantwoordelijkheid een houten bordje te plaatsen in het gat. Hierdoor worden weggebruikers tenminste overdag aangemaand tot voorzichtigheid. In de avond helpt dit echter niet, gezien het eerste teken (een stok) omver werd gereden. Het ministerie van Openbare Werken (OW) was tot gisteren nog niet op de hoogte van deze situatie. Na de melding gisteren door Dagblad Suriname heeft OW gelijk een inspectie uitgevoerd.
Volgens OW-woordvoerder Raul Swedo zal er in ieder geval werk van worden gemaakt. Swedo merkt erbij op dat de samenleving ook een belangrijke bijdrage te leveren heeft in zulke situaties. Volgens hem kunnen zulke meldingen bij constatering zo snel als mogelijk bij de juiste instantie (OW) worden gedeponeerd, zodat men direct in actie kan komen. Burgers kunnen bellen met 462121 (OW Voorlichting) om informatie door te geven. In vele gevallen zoeken burgers de weg van de minste weerstand door hun misnoegen bij de media te uiten. Dit, zeker vanwege het ontbreken van informatie over de desbetreffende instanties.
OW is momenteel druk doende haar voorlichtingsmodel nieuw leven in te blazen om dit soort problemen weg te werken. Een kritische burger wijst echter naar de andere kant, en wel naar de (verkeers)politie. ‘Het kan toch niet dat de krater daar al vier dagen staat en dat geen enkele dienstdoende politieagent daar langs is gereden of het heeft opgemerkt? Nota bene, een krater midden in het wegdek van de Zwartenhovenbrugstraat!!’
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!