PL busvergunningen ingetrokken door TCT

Frontfoto 2Bushouders voelen zich gediscrimineerd

Een groep bushouders die het traject Paramaribo-Lelydorp (PL) onderhouden hebben zich op dinsdag begeven op het kantoor van het Ministerie van Transport Communicatie en Toerisme (TCT), Afdeling Openbaar Vervoer. TCT heeft onlangs ongeveer 10 busvergunningen ingetrokken. Het blijkt dat de bushouders van wie de vergunningen van zijn ingetrokken, als reden op kregen, dat de betrokken bussen, buiten de voorgeschreven trajecten zijn gespot. De PLers vinden dit echter geen terechte actie van het ministerie. De bushouders hameren volgens hun, al jaar en dag over bussen die illegaal over hun traject rijden en met hun passagiers er vandoor gaan.
“Daar wordt er geen actie ondernomen. Als een PL’er even buiten zijn route gaat, dan wordt de PL’er wel direct gestraft. Wij zijn al vele keren naar TCT geweest. Er werd telkens de garantie geboden dat er een oplossing komt. Tot de dag van vandaag is er geen oplossing. De belangrijkste dingen die zij moeten doen, doen zij niet”, zegt Rawien Bainath, woordvoerder van de PL’ers. De daar aanwezige bushouders gaven aan dat TCT in dit geval of partijdig handelt, of ondernemers zelfs discrimineert. Bainath geeft aan eerder ook de politie op de hoogte te hebben gesteld van zowel bussen die illegaal op de PL route rijden, tevens buschauffeurs die zonder rijbewijs rijden. In geen van de gevallen wordt volgens hem door de politie opgetreden. De politie verwijst hem elke keer naar TCT.
De bussen, waar de vergunningen voor werden ingetrokken, zijn volgens de bushouders gespot in de Matsklimmenstraat, te Latour. Voor wat bekend staat, rijden de meeste chauffeurs (ook van andere trajecten) in deze weg, om de file aan de Indira Gandhiweg (voor de rotonde) te ontwijken. Bepaalde passagiers hebben er baat bij, omdat zij dan eerder op hun plek van bestemming aankomen, terwijl andere passagiers hierdoor juist een langere afstand moeten afleggen om op hun plek van bestemming aan te komen. Hier gaat het in de meeste gevallen dus niet om het ophalen van passagiers, maar het vermijden van files om vervolgens sneller weer in de stad te zijn voor de volgende beurt. Deze haast heeft ook te maken met de zware (illegale) concurrentie op het traject.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!