Bouwmaterialenzaak dekt crematiekosten vermoorde bewaker

Sieuwtjaran Lakhichand
Sieuwtjaran Lakhichand
In tegenstelling tot de kritieken dat de eigenaar van de bouwmaterialenzaak OHM de familie van de vermoorde bewaker van dit bedrijf vierkant heeft gelaten en geen hulp heeft geboden, zegt een familielid van de eigenaar, A.N., wel degelijk hulp te hebben aangeboden. ‘Vanaf dag 1 heeft de eigenaar de familie en nabestaanden alle hulp en ondersteuning geboden. Alle kosten rondom de crematie is gedekt door de zaakeigenaar. Hij staat nog steeds achter de familie van het slachtoffer om hulp aan te bieden, indien nodig’, wordt aangegeven.
“De eigenaar is zelf in een schoktoestand over het gebeurde in zijn zaak. Evengoed kon hij het slachtoffer worden. Hij leeft en voelt mee met de familie’, zegt een relatie van de eigenaar. ‘Ik hoop dat met deze stelling alle kritieken tot het verleden zullen behoren.’
De 59-jarige Sieuwtjaran Lakhichand is op 10 oktober middels twee hamerslagen doodgeslagen op het terrein van de bouwmaterialenzaak OHM aan de Magenthakanaalweg, alwaar hij die avond de wacht hield. De rovers werden in hun daad verstoord door enkele mannen die wacht hielden voor een tempel, niet ver van de bouwmaterialenzaak. De criminelen vluchten weg.
Lakhichand is vermoord op de dag waarop hij jarig was. Hij was geen vaste werknemer van deze zaak, maar werkte op freelance basis. ‘Hij had wat geld nodig om zijn vrouw in het ziekenhuis te gaan bezoeken, dus werkte hij enkele dagen in deze zaak’, zegt een buurtbewoner. Hij laat drie geestelijk zwak begaafde kinderen achter. ‘Voor één van de zieke dochters had hij ook door parttime te werken een tweedehandse wasmachine gekocht, zodat ze niet hoefde te forceren’, meldt de buurtbewoner verder. De dag waarop hij vermoord is, zou ook zijn laatste werkdag zijn, want die dag zou zijn vrouw ontslagen worden uit het ziekenhuis. Lakhichand is maandag gecremeerd te Weg naar Zee.

error: Kopiëren mag niet!