Koperen buizen watertoren Para gestolen

Dagblad Suriname verneemt van bewoners van het district Para dat de bewoners van Onverdacht dinsdag verstoken waren van water. Vanaf 06.15 uur tot ongeveer 15.00 uur merkten de bewoners dat er geen water uit de kranen kwam. De scholieren konden hierdoor niet eens een bad nemen, waardoor zij de school niet hebben kunnen bezoeken. Ook de werkenden zijn niet aan het werk geweest. Zij die heel vroeg waren opgestaan, konden van geluk spreken dat zij een bad hebben kunnen nemen.
Er is gebleken dat koperen buizen van de watertoren (in het oude mijngebied van Billiton), die voor waterdistributie naar de diverse huishoudens zorgen, zijn gestolen. In het verleden heeft een dergelijke situatie zich al voorgedaan. Suralco heeft net als indertijd wederom voor het herstel van de watervoorziening gezorgd door weer koperen buizen aan te leggen.
Vanwege de precaire situatie in het land, neemt het aantal diefstallen aanzienlijk toe. Men vermoedt dat de buurtjongeren dit strafbare feit hebben gepleegd. Ook dit district heeft te kampen met hangjongeren.

error: Kopiëren mag niet!