“Ik voel me onveilig zonder mijn wapen”

Frontfoto 3
Frontfoto 4
Frontfoto 5
Frontfoto 2De woningeigenaar R.B. (49 jaar) heeft in de nacht van maandag op dinsdag 11 oktober 2016 een inbreker doodgeschoten te Okrodam, Weg naar Zee. Aan Dagblad Suriname vertelt R.B. dat hij omstreeks 02.30 uur wakker werd om naar het toilet te gaan. Al lopende zag hij de kruk van de achterdeur bewegen. Hij spitste zijn oren en hoorde twee personen met elkaar praten. R.B. snelde naar zijn kamer en pakte zijn jachtgeweer met wat patronen. Geruisloos maakte hij een schuifraam open en ging via die opening naar buiten. Hij hield zich schuil achter de buitenkeuken op het erf. Bij een raam zag hij twee personen. Een van de criminelen had hem gezien en zei: “wang man de drape”. “Terwijl beide criminelen in de richting van mij liepen schoot ik gericht op de rover die mij had gezien. Deze rover werd dodelijk getroffen. Hij had geen wapen bij zich. Zijn comparant was wel gewapend met een five-shooter. De gewapende rover rende na de beschieting weg en liet zijn wapen vallen. Hij rende het bos in”.
R.B. had nog een persoon op straat gezien. Vermoedelijk stond die op de uitkijk. De politie van Kwatta trof het wapen op het erf aan en heeft dat voor verder onderzoek in beslag genomen. Ook een witgelakte Toyota Ist is in de directe omgeving van de woning aangetroffen. De sterke arm heeft dit voertuig voor onderzoek in beslag genomen. Als gevolg van de beschieting raakten twee voertuigen van R.B. beschadigd. Van een Toyota Allion is een zijruit stuk en van een Nissan Frontier is de voorruit gebrast. De doodgeschoten inbreker werd gevonden naast de Allion.
R.B. geeft aan dat hij zich niet meer veilig voelt in zijn eigen huis, omdat de politie zijn gedekte jachtgeweer in beslag heeft genomen. “Ik voel me helemaal niet meer veilig zonder mijn wapen. Ik heb nu geen wapen om bij eventualiteiten me zelf en mijn gezin te verdedigen. Ik hoop dat ik heel binnenkort weer over mijn jachtgeweer mag beschikken”, benadrukte R.B.
Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is het lijk van de manspersoon voor obductie in beslag genomen. De personalia van de overledene zijn nog niet bekend. Het onderzoek zal worden overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!