Adek bestuur neemt besluit inzake studielimieters

Adek bestuur neemt besluit inzake studielimitersHet Bestuur van de Universiteit (BvU) en het Bestuur van de Faculteit hebben op 29 september in gemeen overleg een aantal besluiten genomen. Het BvU heeft kennisgenomen van verschillende brieven van studenten van de Faculteit der Technologische Wetenschappen (FTeW) die in beroep zijn gegaan tegen het voornemen van het bestuur van de Faculteit tot voordracht voor afschrijving bij het BvU. Op grond van deze voordrachten waarbij studie limieters afgeschreven zullen worden, is er overleg geweest met de decaan van de faculteit op maandag 26 september 2016. Studie limieters zijn studenten die de uiterlijke studieduur van een fase of de opleiding, zoals vastgesteld in het examenreglement, hebben overschreden en zij zijn als zodanig bij het BvU voorgedragen voor afschrijving.
Besloten is dat alle studenten met als inschrijvingsjaar 2013-2014 en eerder die de B-1 fase niet hebben afgerond worden afgeschreven.
Ook is besloten dat aan alle B-1 studie limieters (fase 1) van alle voltijdse Bachelor opleidingen van de faculteit met als inschrijvingsjaar 2014-2015 toestemming wordt verleend om in oktober 2016 deel te nemen aan de hertentamens volgens het herexamenrooster van de Faculteit, zonder herschrijving voor 2016-2017.
Aan overige studie limiters (studenten die hun B4 fase hebben afgerond en die maximaal 4 (vier) vakken van de B-2 fase en hun thesis hebben open staan) wordt 1 collegejaar dispensatie verleend. Deze studenten dienen uiterlijk 1 maart 2017 goedkeuring te hebben aangevraagd voor hun afstudeeronderwerp en hun conceptthesis te hebben ingediend.
Nominaal is de studieduur 3 jaar. Voor 30 september 2016 zijn er ruim 952 studenten op het FTeW. Daarvan is ongeveer 466 (49%) studie limieter. Het is vooralsnog niet bekend wat het exact aantal afschrijvingen is. maar die zitten in ieder war het aantal betreft in de buurt van de 466 studenten.

error: Kopiëren mag niet!