Criminelen doen zich voor als SWM’ers

Sinds woensdag wordt er landelijk via Whatsapp en Facebook een bericht gedeeld over criminelen die zich voordoen als werknemers van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM). “Er rijdt een wagen met een paar rovers rond in buurten. Ze stoppen voor je huis en zeggen dat ze van de Waterleiding zijn en iets moeten controleren. Niet opendoen voor ze, want ze blijken rovers te zijn. Als je voor ze open hebt gedaan, wordt je overrompeld en beroofd”, staat in het bericht. Uiteindelijk heeft de SWM er nota van genomen. De maatschappij laat haar naam en gezicht niet misbruiken en gaf onlangs aan met voorlichting te zullen komen om zulke lastige situaties te voorkomen.
Deze berichten zijn is in ieder geval bekend bij de directie en de afdeling Meteropname. Duidelijk moet zijn dat iedere meteropnemer zich altijd dient te legitimeren met een batch van de SWM. De mogelijkheid bestaat dat er in bepaalde gevallen de meteropnemers in de avonduren opnames doen. In zulke gevallen komt men met een SWM-dienstwagen. De klant heeft het recht om na te trekken als het om SWM’ers gaat. De klant mag ook weigeren indien er twijfels bestaan en een afspraak maken voor een meteropname.
De SWM is al geruime tijd druk doende met het bekijken van een nieuw meteropnamesysteem dat dit ongerief zal moeten voorkomen.

error: Kopiëren mag niet!