8 jaar voor verkrachting 11-jarige

Kantonrechter Danielle Karamatali veroordeelde de verdachte Jan Asaiti tot een gevangenisstraf van 8 jaar met aftrek. Deze verdachte heeft in twee verschillende rechtsgebieden (kantons) zich schuldig gemaakt aan verkrachtingen van minderjarigen. De verdachte is een 44-jarige man en vader van 5 kinderen, in de leeftijd variërend tussen 8 en 18 jaar. De magistraat gebruikte de verklaring van het slachtoffer, welke zij bij de politie heeft afgelegd, als bewijs. Volgens het slachtoffer had de verdachte haar na school een lift aangeboden. Zij weigerde, maar de verdachte bleef aandringen. Hij hield haar voor dat zijn zoon ook op die school zit. Uiteindelijk stemde het kind toe en nam plaats in de auto van de verdachte, omdat hij ook in de buurt woont. De verdachte begon hierna het kind vaker te liften.
Op een dag bracht hij haar naar een appartement te Livorno. Daar heeft de verdachte haar verkracht. Het meisje verklaarde dat zij de verdachte niet kon tegenhouden, omdat zij zelf door de handelingen van hem danig was opgewonden. Elke keer na het hebben van vleselijke gemeenschap gaf de verdachte het 11-jarige kind SRD 50. Volgens de verdachte hadden de ouders van het meisje financiële problemen. De verdachte heeft meerdere malen seks met haar gehad. Op een dag was de verdachte alleen thuis. Zijn moeder was naar het binnenland en zijn kinderen naar school. Hij bracht het meisje naar zijn eigen woning en bedreef seks met haar in zijn slaapkamer. Deze verklaring ontkende de verdachte op de zitting van vrijdag. Hij gaf aan dat het meisje nooit zijn woning binnen is geweest. Het slachtoffer heeft bij de politie beschreven hoe de kamer van de verdachte eruit ziet. Toch bleef de verdachte op de zitting ontkennen dat hij thuis seks met het kind heeft gehad. Hij hield het gerecht voor dat het meisje geïnteresseerd was in zijn leven.
De magistraat gebruikte ook de verklaring van de pleegmoeder van het slachtoffer als bewijs. Volgens haar verklaring was zij op een bewuste dag haar dochter van school gaan afhalen. Zij zag veel leerlingen maar zag haar dochter niet. Op een bepaald moment vroeg zij een van de schoolvriendinnen van haar dochter waar het meisje gebleven was. De moeder vernam toen dat het meisje via een andere straat naar de achterzijde van de school was gelopen. De moeder reed daar naar toe en ze zag haar dochter in een witte Ipsum plaatsnemen. Zij parkeerde haar voertuig dwars voor de andere auto en stapte uit. De moeder tikte op de donkere ruiten van de wagen, maar de bestuurder maakte de portierruit niet open. Zij maakte toen het achterportier open waar haar dochter zat, en trok haar uit de wagen. Zij tikte vervolgens weer op de ruit en uiteindelijk maakte de verdachte de ruit open. De moeder sprak de verdachte aan en vroeg hem wat zijn bedoeling was. De verdachte gaf aan dat hij haar een lift zou geven.
De pleegmoeder van het kind heeft de zaak onderzocht en het blijkt dat de verdachte meerdere malen het kind van 11 jaar had misbruikt, eerst in een appartement te Livorno en een keer in zijn woning.
De politie heeft in verband met het onderzoek een buurtonderzoek verricht, waarbij de buurtbewoners hebben aangegeven dat de verdachte bekend staat als een pedofiel. Opmerkelijk is dat de verdachte bij de politie op alle verklaringen heeft getekend en heeft verklaard 1 keer gemeenschap te hebben gehad. Op de zitting kwam hij terug en hing een verhaal op over een boek van een gemeente dat het kind zou verhelpen om uit haar problemen te komen. De rechter ging voorbij aan de verklaring van de verdachte en veroordeelde Asaiti conform de eis, namelijk voor het feit gepleegd in het tweede kanton voor 4 jaar en in het derde kanton tot 4 jaar met aftrek. Alles opgeteld zit de verdachte 8 jaar minus de tijd in voorarrest doorgebracht achter de tralies. “De verdachte kreeg een zwaardere straf opgelegd omdat het slachtoffer, het meisje, ten tijde van het delict de leeftijd van 12 jaar nog niet had bereikt. Als vader van 5 kinderen heeft hij misbruik gemaakt van de situatie van dit slachtoffer, dat ook zijn kind zou kunnen zijn. In plaats van het kind te beschermen, heeft de verdachte zijn seksuele lusten op haar gebotvierd”, zei de rechter.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!