Belfort: ‘Suriname in de ban van bende paarse rovers’

Edward Belfort
Edward Belfort
‘Het zijn allemaal paarse rovers en ze willen verder gaan stelen. Vandaar dat de NDP’ers hun broekzakken dieper hebben genaaid, terwijl anderen jutezakken zijn gaan kopen om de miljardenleningen weg te dragen. Het land wordt door een bende paarse rovers in een greep gehouden, terwijl de president alles met de mantel der liefde bedekt’, zegt Abop- parlementariër Edward Belfort aan Dagblad Suriname. De NDP-voorzitter zei afgelopen vrijdag tijdens een partijbijeenkomst in Ocer dat hij ervan op de hoogte is dat er gesjoemeld wordt met pakketten. Hij zei dit toen hij de partijleden op hun gedrag aansprak. ‘Als jij die pakketten kunt uitdelen en men heeft vertrouwen in jou, dan krijg jij de gelegenheid. Maar men heeft geen vertrouwen in jou, omdat jij die pakketten steelt’, gaf hij mee. ‘Mi de na Leonsberg, maar mi no e sribi. Ik hoor die dingen wel’, zei Bouterse. “Hij weet dat zijn eigen mensen de dingen doen. Kijk naar de naschoolse opvang, Carifesta, het cassavebedrijf, het tramproject, het Wanica Ziekenhuis en het schoolboekenproject. Miljoenen zijn verloren gegaan door de diefstal van NDP’ers. Erger nog, ze blijven doorgaan met stelen”, zegt Belfort.
De parlementariër geeft aan dat zijn fractie tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA) nog aandacht had gevraagd voor de vermeende frauduleuze handelingen bij het schoolpakkettenproject. Toen had de minister van Sport en Jeugdzaken, Faizel Abdoelgafoer, beaamt dat hij er niets aan kon doen dat de mensen belast met de organisatie en distributie NDP’ers zijn. ‘Het zijn geen VHP’ers, NPS’ers, PL’ers of Abop’ers die met die pakketten bemoeien, maar de NDP’ers”, aldus Belfort.
‘Stuur de politie erop af’
Belfort zegt dat indien de president beweert zoveel af te weten van ‘criminele activiteiten binnen zijn partij, hij dan rustig de politie had kunnen inschakelen’. ‘Waarom geeft hij de pg geen opdracht om te onderzoeken? Hij weet waar de mensen zijn en waar de pakketten zijn ondergebracht. Wanneer de gelden van de IsDB worden weggedragen, zal hij wederom zand erover strooien.’ Naast het schoolpakkettenproject is de overheid momenteel belast met de distributie van voedselpakketten vanuit het ministerie van Sociale Zaken. In de afgelopen tijd is er flink kritiek geuit op het schoolpakkettenproject van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken.
Gedrag geeft slecht signaal naar internationale gemeenschap
De politicus geeft aan dat het staatshoofd vrijdag ‘voor een haast lege Ocer zelf heeft benadrukt dat hij een rommel van heeft gemaakt’. Zo een gedrag geeft volgens Belfort een slecht signaal richting de financiers, die van plan zijn de leningen aan het land te verstrekken. ‘De secretaris-generaal van de OIC is niet gek om geld aan dieven te verstrekken, wanneer hij kennis neemt van de reactie van de president. De toespraak van de president is ook op Youtube te volgen’, aldus Belfort.
‘NDP’ers zullen grote njangs maken’
Belfort benadrukt dat de regering bij de uitvoering van haar zogenaamde ontwikkelingsprojecten wederom peperdure consultants in dienst zal nemen om het geld te verbrassen. De politicus vermoedt dat de aannemer, die deze projecten zal uitvoeren, ook een NDP’er zal zijn. ‘Deze partijtopper zal dan twee tot driemaal meer vragen, waarna de gelden zullen verdampen’, aldus Belfort. Volgens de politicus worden schoolgaanden nu gedemotiveerd, aangezien zij over enkele jaren deze forse schulden moeten terugbetalen, terwijl het land geen enkel voordeel aan de leningen heeft gehad. ‘Onder Bouterse wordt Suriname niet meer beter. Een ieder kan het beter dan hem, omdat het niet slechter kan’, aldus Belfort.
FR

error: Kopiëren mag niet!