VHP bij Joods Nieuwjaar: Ga voor een goed nieuwjaar

imagesHet Joods Nieuwjaar of Rosh Hashanah 2016 is op 2 oktober begonnen en duurt 2 dagen, het eindigt dus op 4 oktober. Het nieuwe jaar begint bij de Joden in de maand Tisjri, die vaak samenvalt met de maanden september of oktober van de Westerse kalender. De Synagoge vervult een belangrijke rol in het leven van de Joden. Het is hun gemeenschappelijke gebeds- en leerhuis.
Rosh Hashanah is niet alleen het Joodse Nieuwjaar, het is ook wat Joodse mensen Jom Hadin noemen, de Oordeelsdag. Bij dit feest gaat het vooral om de bezinning op de houding tegenover anderen en tegenover God. De dag herinnert de Joden eraan dat God de wereld geschapen heeft en als Koning de heerschappij over de hele wereld en de gehele mensheid heeft. Zij zullen hem daarvoor eren en bedanken.
De Vooruitstrevende Hervormings-Partij (VHP) staat ook stil bij dit Joods Nieuwjaarsfeest. Ga voor een goed jaar. Doe aan zelfreflectie. Blikt u vooral terug op de daden van het afgelopen jaar. Misschien is het jaar minder goed geweest. Was ik eigenlijk wel goed bezig?’ Hoe kan ik mezelf verbeteren? Heb ik mijn medemens wel correct behandeld? Probeer het leven te verbeteren.
Moge het gebed en de zegeningen van het Joods Nieuwjaar u verheffen tot een beter en gelukkig mens.
De Vooruitstrevende Hervormings- Partij(VHP) wenst het Joodse volk veel spirituele kracht, zegen, gezondheid, reinheid en bescherming van de Almachtige toe.

error: Kopiëren mag niet!