Soebhan zesde keer voorzitter Surinaamse Moslim Associatie

Soebhan zesde keer voorzitter SMADe hoofdbestuursverkiezing van de Surinaamse Moslim Associatie (SMA) werd afgelopen zondag 2 oktober gehouden. Bij deze verkiezingen stond Aziz Habiboellah tegenover Hadji Michel Soebhan. Soebhan won de verkiezing. Hij behaalde 1259 stemmen, terwijl zijn tegenstander Habiboella het niet verder bracht dan 314 stemmen. Met deze overwinning gaat Soebhan zijn zesde periode als voorzitter van de organisatie in. Soebhan werd bij zijn eerste zittingsperiode niet gekozen als voorzitter. Hij werd na een langdurige periode van moeilijkheden en opstanden door de leden aangewezen als voorzitter. Dit, zeker vanwege het vertrouwen die de leden in hem stelden. “Ik ben niet door strijd en ruzie voorzitter geworden. Ik heb integendeel drie strijdende partijen bij elkaar gebracht die mij als leider accepteerden”, stelt Soebhan.
Statutair wordt geacht dat er iedere 5 jaren verkiezingen worden georganiseerd binnen de SMA. Soebhan heeft niet elke keer een tegenkandidaat gehad. Over zijn laatste tegenstander, is Soebhan zeer kalm; hij vindt het zelfs dapper van de jongeman om zo een verantwoordelijkheid op zijn schouders te willen dragen. Die waardering spreekt hij ook uit. Soebhan wenst voor het einde van zijn zittingstermijn een aantal zaken gerealiseerd te krijgen. Ten eerste wenst hij alle leden van de organisatie zo ver te krijgen om het huidige bestuur te ondersteunen om het werk van de organisatie te kunnen trekken. Hij wenst tegen het eind ook een geschikte opvolger te kunnen klaarstomen. SMA is al jaren bezig met een multifunctioneel Centrum aan de Livornoweg. Daar wenst de organisatie zowel sportgelegenheden, kinderspeeltuinen, een wandelpark, een scholencomplex en poliklinieken onder te brengen.
Ook is de organisatie bezig met de realisatie van woningbouwprogramma’s en begraafplaatsen in Nickerie. De SMA, opgericht in 1950, is een Soennitische moslimorganisatie die tot doel heeft het behoud, het verspreiden en het bevorderen van de Islam als universele religie voor de mensheid.

error: Kopiëren mag niet!