Nieuwe directeur voor Surinaams Pedagogisch Instituut

Hortence Promes
Hortence Promes
Ingaande het nieuwe schooljaar is er een nieuwe directeur aangesteld op het Surinaams Pedagogisch Instituut (SPI). Hortence Promes neemt de leiding over van Randjiet Jhagroe, die binnenkort de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Promes heeft haar sporen verdiend in het Surinaams onderwijs en heeft o.a. als onderdirecteur gediend op het Albert Cameron Instituut en als docent op het Instituut voor de Opleiding van Leraren.
Ze onderstreept het belang van onderwijsgevenden in het leven van kinderen, omdat zij niet alleen bewust en onbewust een bijdrage leveren aan de houding waarop kinderen in de wereld staan, maar ook invloed uitoefenen op de manier waarop kinderen tegen de dingen aankijken. Ieder kind ontwikkelt zich in de interactie tussen de mens en de wereld. Kinderen worden op school voorbereid om als burger deel te nemen aan de maatschappij. Het SPI levert een groot deel af van deze onderwijsgevenden. Een gezonde verbinding tussen onderwijs en samenleving acht de nieuwe directeur dan ook heel belangrijk.
Promes geeft aan verder vorm te zullen geven aan de uitvoering van visie achter de Nieuwe Leerkracht en zich samen met het lerarenteam te zullen richten op gedegen oplossingsmodellen voor de problemen, die als gevolg van het nieuwe systeem door zowel leraren als studenten worden ervaren.

error: Kopiëren mag niet!