Kensenhuis: “Investeringsprojecten hebben gunstig effect op samenleving”

Kensenhuis Investeringsprojecten hebben een gunstig effect voor de samenlevingVerschillende parlementariërs hebben hun reactie gegeven omtrent de onlangs gepresenteerde investeringsprojecten van de regering. DNA-lid Patrick Kensenhuis is van mening dat er al geruime tijd aandacht van de regering gevraagd wordt over het onderwijsvraagstuk in Para. Dat de regering voornemens is om een scholencomplex met woonunits te bouwen voor de scholieren van Para, is positief. Wanneer de scholieren het lager onderwijs hebben doorlopen, moeten ze lange afstanden afleggen voor het bezoeken van de muloschool. Dit geldt ook voor de middelbare scholen. Hierdoor moeten deze scholieren bij familie in de stad logeren of in een internaat geplaatst worden. De parlementariër beweert dat er al een onderzoek heeft plaatsgevonden om dit project zover te krijgen. Volgens de parlementariër is Zanderij een geschikte locatie om dit project tot uitvoer te brengen. Dit soort projecten hebben vooral gezien de economische situatie in het land, een positief effect op de ouders/scholieren, waardoor de kosten van onderhoud voor hen afnemen.
Kensenhuis geeft aan dat de RGD-poliklinieken in Para aan renovatie en uitbreiding toe zijn. Gezondheidzorg is één van de factoren die gegarandeerd en betaalbaar moet zijn voor een ieder, meent de parlementariër. Ook de uitbetalingen van het personeel van de gezondheidszorg moet gegarandeerd zijn. Daarnaast moeten er voldoende medicamenten aanwezig zijn. “Het is ook van belang om de werklocaties zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor zowel het personeel als de mensen die gebruikmaken van de dienst”, aldus Kensenhuis.
Het Low Income Shelter Project 3 (Lisp 3) is gericht op de minder draagkrachtigen. Dit project houdt in dat er bouwsubsidies beschikbaar worden gesteld voor de lage inkomensgroep. “Het is geenszins de bedoeling dat er gratis huizen worden gebouwd door de regering”, zegt Kensenhuis. De economische toestand in het land laat dit niet toe. De regering zal wel moeten nagaan hoe de aanpassing van de bouwsubsidie zal plaatsvinden, omdat de bouwkosten enorm zijn gestegen. Ook vindt de parlementariër dat het een goed initiatief zou zijn om aandacht te besteden aan de middenklasse door woningen aan de groep te verkopen tegen een lager tarief. De mogelijkheid tot huurkoopwoningen zou er moeten zijn. “De behoefte aan woningen is enorm groot. Het voorzien van 100 woningen in het Lisp 3 project is slechts een druppeltje op de hete plaat. Om dit te compenseren, kan de regering bouwsubsidies aanbieden”, zegt de parlementariër.
Het exporteren van drinkwater is geen nieuw idee. Volgens Kensenhuis moet er alleen voor goed beleid gezorgd worden. Er moeten ook beschermingsmaatregelen getroffen worden voor de waterbronnen ter voorkoming van contaminatie. De verdienmogelijkheden moeten ook goed in kaart gebracht worden. Daarnaast moet er ook wet- en regelgeving komen om de exportsector te ordenen. “Ik sta niet onwillig tegenover de investeringsprojecten van de regering, maar het moet wel goed uitgediept worden, zodat het kans van slagen heeft”, zegt Kensenhuis.

error: Kopiëren mag niet!