Nurmohamed: “VHP zal niet stilzitten bij bekladding door derden”

DNA-lid Riad Nurmohamed
DNA-lid Riad Nurmohamed
In een recent artikel in Dagblad Suriname heeft Arnold Kruisland van de Nationale Partij Suriname (NPS) ‘heel wat verwijten gericht aan het adres van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP)’. Zo zou Kruisland hebben beweerd dat de werkwijze van de VHP ervoor zorgt dat de solidariteit binnen de oppositie minder wordt. Daarnaast geeft hij aan dat de band tussen de partijen, die deel uitmaakten van het V7-samenwerkingsverband, verslapte al op de dag van de verkiezingsuitslag. Ook rijst er de vraag of de VHP zal deelnemen aan mogelijke demonstraties tegen het wanbeleid van de regering Bouterse/Adhin. De parlementariër Riad Nurmohamed van de VHP gaf zijn reactie aan Dagblad Suriname. “De VHP is altijd een grote politieke partij geweest die haar taken en grenzen kent. We zijn een partij die altijd in overleg is. De VHP heeft zich altijd beziggehouden met het behartigen van de belangen van het volk. Hierdoor hebben wij ook 9 zetels kunnen behalen in de afgelopen verkiezing, in vergelijking met NPS die slechts 2 zetels heeft behaald. Hierdoor hebben wij de verplichting om onze bijdrage te leveren aan het volk.
Als een politieke partij geen bijdrage kan leveren aan het volk, dan hoort zij niet in De Nationale Assemblee thuis. Het is van belang om consequent te blijven in het gedrag. Daarom is de VHP altijd aanwezig voor sociale projecten en evenementen. Ook in het parlement laat de VHP altijd haar stem horen. De NPS is nauwelijks in het veld om de noden aan te horen van het volk. Een partij die niet zoveel zetels heeft weten te bemachtigen, gaat haar energie altijd richten op het bekladden van andere politieke partijen”, aldus Nurmohamed.
Regeringsgezinde media verdraaiden uitspraak Santokhi
Volgens Nurmohamed is V7 kort na de verkiezingen uit elkaar gegaan, omdat enkele van de politieke partijen die verenigd waren in V7 besloten hadden om aan de kant van de regering te staan. Hierdoor heeft Santokhi V7 onmiddellijk ontbonden. Nurmohamed beweert dat de VHP nooit heeft verkondigd om aan protestacties te zullen participeren. “Wij zullen als politieke partij nooit zorgen voor wanorde. Het is de taak van de VHP om rechtstreeks in contact te treden met de regering. Dat is democratie. En dat doen wij in het parlement”, aldus Nurmohamed. Enkele weken geleden heeft men de woorden van Chan Santokhi, de voorzitter van de VHP, verdraaid. De Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (Fols) is voornemens om op 1 oktober 2016 wederom gebruik te maken van het stakingsrecht. De VHP heeft toen aangeven de Fols te zullen ondersteunen, welke door de ‘media’ van de regering compleet verkeerd zijn geïnterpreteerd. Het is geen nieuwigheid dat de regering de VHP bekladt/beschuldigt voor het verwerven van sympathie. De VHP krijgt dagelijks hiermee te maken. “Dit is een ernstige zaak, waarbij de VHP niet zal stilzetten”, aldus Nurmohamed. “De parlementariër vindt dat elke politieke partij zich volwassen moet opstellen en tevreden moet zijn met de zetels die men heeft gekregen. De VHP maakt nooit verwijten naar andere politieke partijen.”

error: Kopiëren mag niet!