Imro Edam: “Tarnadi kan als dc beter voor zijn district opkomen”

Het is geen onbekend fenomeen dat een parlementariër de beslissing neemt om het DNA-lidmaatschap vaarwel te zeggen voor een andere functie. De geruchten doen de rond dat DNA-lid Remi Tarnadi van de Nationale Democratische Partij (NDP) op het punt staat een nieuwe uitdaging aan te gaan. Imro Edam, voorzitter van de bond bij ’s Lands Hospitaal, gaf in dit kader zijn reactie aan Dagblad Suriname.
“Elk mens is vrij om te bewegen waar hij denkt dat hij zich kan profileren, vooral als het gaat om iemand die staat voor het volksbelang. Ik heb geen bezwaar als iemand zijn/haar DNA-lidmaatschap opoffert om een nieuwe functie te bekleden. In geval van parlementariër Remi Tarnadi is het juist gunstiger als hij districtscommissaris (dc) wordt van Coronie, omdat hij dan beter voor zijn district zal kunnen opkomen. Als DNA-lid behoor je het hele volk te dienen. Als dc behartig je de belangen van de bewoners van je eigen district. Dus wat Tarnadi betreft, vind ik het absoluut geen probleem als hij voor de functie van dc kiest, aangezien hij zijn achterban nog steeds kan dienen. Als hij abrupt voor een functie in het bedrijfsleven zou kiezen, dan zou het wel een kwalijke zaak zijn”, aldus Edam.
DNA-lid Ingrid Karta-Bink van de Pertjajah Luhur (PL) is van mening dat indien een parlementariër voor een andere functie kiest, er degelijk afstemming heeft plaatsgevonden met de achterban. “Ik ga er niet vanuit dat een parlementariër eigendunkelijk een andere functie zal ambiëren. De achterban heeft ervoor gezorgd dat iemand zitting neemt in het parlement. Het gaat niet verstandig zijn om een besluit te nemen, zonder de achterban eerst te consulteren. Vooral in geval van Tarnadi denk ik wel dat er afstemming heeft plaatsgevonden met zijn achterban”, aldus Karta-Bink.

error: Kopiëren mag niet!