Actiecomité eist alvast 20% verhoging op stadsrit

De bushouders, verenigd in het Actiecomité voor Particuliere Lijnbushouders, wensen een 20% tariefsverhoging. Hiervoor geeft het actiecomité de regering een ultimatum tot 15 oktober 2016. Tegen 15 oktober moet ook de zes maanden brandstofcompensatie zijn uitbetaald. De verhoging van 20% (een stadsrit wordt gewenst op SRD 1,80) wordt volgens Suraj Sahadew-Lal, trekker van het comité, een voorlopige aanpassing. De bushouders wensen de samenleving niet met een te drastische verhoging te confronteren. Wat het in 2017 zal worden, zal volgens het actiecomité moten worden onderhandeld met het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT).
De communicatie tussen overheid en de bushouders geschiedt vooralsnog via de Particuliere Lijnbusorganisatie (PLO). Echter is het comité niet tevreden met de wijze waarop de moederorganisatie de situatie aanpakt. Dit, vooral gezien de problemen van de bushouders met de dag verergeren. Vandaar dat men tracht om middels een actiecomité de zaken te bewerkstelligen. “Bijna alle voorzitters van alle belangenverenigingen hebben hun mond dichtgeplakt. Wij weten wat er gebeurt. Mensen worden omgekocht, waardoor de hele samenleving eronder lijdt. Wij kleine ondernemers slikken maar en worden in een hoekje gedrukt”, stelt de trekker.
Sahadew-Lal pleit er nog steeds voor dat de afhankelijkheid van bushouders van de overheid wordt weggewerkt. Een geleidelijke tariefsverhoging zal de bussector uiteindelijk in die richting moeten brengen. “Als de overheid er geen gehoor aan geeft, zullen wij landelijk het openbaar vervoer lamleggen. Het kan zo niet verder gaan”, stelt Sahadew-Lal. Hij praat zelfs in de richting van een actie die ervoor zal zorgen dat de regering haar mandaat teruggeeft aan het volk.
Kavish Ganesh
Actiecomité eist alvast 20% verhoging op stadsrit

error: Kopiëren mag niet!