Leiding KPS voert dwangmaatregel in tegen cursisten onderinspecteursopleiding

Een groep cursisten van de onderinspecteursopleiding 2014/2016 heeft haar misnoegen geuit bij Dagblad Suriname. Zij klagen dat zij afgelopen woensdag danig gedupeerd zijn door de leiding. Ondanks hun geneeskundige verklaring moeten zij toch het vak fysieke trainingen c.q. de sporttest afleggen. De groep werd afgelopen woensdag opgeroepen om in het Politie Academie Centrum aanwezig te zijn. Daar aangekomen, moesten zij hun handtekening onder een verklaring plaatsen, welke werd verstrekt door de coördinator, mevrouw Reumel. De verklaring hield in dat de desbetreffende cursisten op eigen risico de sporttest zou afleggen. Bij weigering zouden zij niet toegelaten worden voor de bevordering. Dit ervaart de groep als een dwangmaatregel. In deze groep zijn er hartpatiënten. Een cursist heeft zelfs een bypass, de andere heeft problemen met ademhaling. Zij mogen zich van hun specialist niet al te veel lichamelijk inspannen en in feite zouden zij onder deze omstandigheden deze test dan ook niet moeten afleggen. De leiding heeft echter bepaald voor deze groep dat, indien zij verder willen met hun opleiding, zij de aan hun voorgehouden verklaring eerst moeten tekenen. Indien de cursist tijdens het uitvoeren van de test iets overkomt, zijn zij dan zelf verantwoordelijk voor de gevolgen.
Bondvoorzitter draagt geen kennis van dwangmaatregel
Dagblad Suriname heeft in verband met deze klacht van de leden de bondsvoorzitter, Raoul Hellings, gesproken. Hij gaf aan niet op de hoogte te zijn van deze ontwikkeling. Als het goed is, zal de bond deze kwestie uitzoeken. Eerder is gesteld dat de bond zou opkomen voor alle leden, zo ook voor de cursisten. Er zal dan waarschijnlijk een matiging volgen om eventueel de sporttest te laten verwijderen uit het programma. Het zou dan niet als een belangrijk onderdeel worden meegenomen bij de bevordering in de naast hogere rang.
Antonio Chin: ‘Wij gaan geen interne aangelegenheden in de pers bespreken’
Dagblad Suriname heeft ook gesproken met de plaatsvervangend korpschef tevens directeur Operaties, Antonio Chin. Dit, omdat de korpschef momenteel met verlof is. Chin gaf aan dat de cursisten precies weten welke wegen zij moeten bewandelen om hun zaken in orde te krijgen. “Wij gaan geen interne aangelegenheden in de pers bespreken; de mensen moeten terug naar de desbetreffende instantie binnen het korps, in deze de korpschef en de voorzitter van de examencommissie. Daar moeten zij hun bezwaren op tafel leggen.”
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!