PL niet aanwezig op kabinet president

Paul Somohardjo
Paul Somohardjo
Hoewel de Pertjajah Luhur (PL) wel een uitnodiging heeft gekregen om vandaag aanwezig te zijn op het kabinet van de president waar presentaties verzorgd zal worden over de crisismaatregelen van de regering, laat ze verstek gaan. ‘We willen niet als toehoorder daar gaan zitten. We delen het standpunt niet dat we blij moeten zijn dat we gekend worden. Wanneer we gaan, moeten we ook onze visie naar voren kunnen brengen’, geeft PL-voorzitter Paul Somohardjo te kennen aan Dagblad Suriname.
Somohardjo neemt geen blad voor zijn mond en geeft aan dat de partijleden absoluut geen belangstelling hebben om als toehoorders te functioneren. ‘Wanneer we gaan, moeten we ook een inbreng hebben.’ Enkele maanden geleden was er ook een scala aan crisismaatregelen gepresenteerd op het kabinet van de president. Ook hier was de PL uitgenodigd. ‘De partij die nooit slaapt’ zou in eerste instantie wel een afvaardiging sturen, maar toen zij van de media had vernomen dat de uitgenodigden slechts als toehoorders functioneren, is het hele bezoek afgeblazen. ‘Het heeft geen zin om ergens naar toe te gaan om te luisteren en je kan geen commentaar geven’, verduidelijkt Somohardjo.
Voor de politicus is ook de maat vol dat de NDP die de regeermacht uitmaakt, slechts met ad hoc maatregelen op de proppen komt om haar eigen hachje te redden en een dictatoriaal beleid uitvoert. Hiervan is sprake bij de wijziging van de kieswet. In de districten waar de NDP denkt een back bone aan NDP-aanhangers te hebben, worden zoveel mogelijk zetels toegevoegd. Dit ten koste van de andere districten waar andere politieke partijen met kop en schouder uitsteken.
De VHP gaat de presentaties van de regering wel bijwonen. Afgelopen dagen zijn ook de bedrijfslevenorganisaties, de vakbeweging, bankiers en andere functionele groepen ontvangen door de president. De NPS zal evenals de PL ook verstek laten gaan.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!