Naarendorp baalt van uitblijven belastingkorting alle werkenden

Onlangs heeft vicepresident Ashwin Adhin aangekondigd dat de lang verwachte belastingkorting tot SRD 125 voor alle werkenden in Suriname binnenkort in uitvoering gebracht zal worden. Echter rijst de vraag wanneer dit daadwerkelijk zal geschieden? Vakbondsleider Robby Naarendorp is van mening dat de belastingkorting van SRD 125 het leed niet zal verzachten, maar dat er desnoods een aanvang wordt gemaakt hiermee. Vooralsnog zijn er geen andere voorzieningen voor de werkende klasse. Naarendorp heeft meerdere malen brieven geschreven aan de regering om antwoord te krijgen op de vraag wanneer de afspraak geïmplementeerd zal worden. Echter heeft de vakbondsleider geen reactie ontvangen van de regering. In de persconferentie van dinsdag is aangegeven dat dit binnenkort een feit zal zijn. Er is nog steeds niets concreet aangegeven wanneer de belastingkortingen ingaan. “De situatie baart ons ernstige zorgen. Men kan niet aan tafel zitten, iets overeenkomen en het uiteindelijk niet uitvoeren”, aldus de vakbondsleider.
De regering is steeds bezig mogelijkheden te bedenken om haar inkomsten te vergroten. “Alsof de noden nu niet erg genoeg zijn, wil de regering de motorrijtuigenbelasting in het leven roepen. Ook hiertegen zal de vakbond ageren. Wij gaan niet lijdelijk erop toezien dat men, alles wat wij binnenkrijgen, weg wil kapen zonder de nodige compensaties te geven”, aldus Naarendorp.
Monitoringsteam
De regering tracht van haar kant uit, door middel van het installeren van het monitoringsteam, stabiliteit te brengen in de economie van Suriname. Naarendorp is van mening dat er duidelijkheid moet zijn over hoe zaken gerealiseerd zullen worden. “Men kan een mooi plan hebben, maar dat plan moet duidelijk zijn, zodat bij de uitvoering daarvan men de vruchten kan plukken. In het verleden heeft men ons al zoveel mooie plannen voorgehouden, zoals die van onder andere de trein en de bouw van (zieken)huizen. Uiteindelijk is daarvan niets terechtgekomen. Het installeren van het monitoringsteam is niets anders dan een afleidingsmanoeuvre van de realiteit, waarbij de verarming ieder moment verder plaatsvindt”, aldus Naarendorp.
Resuffling van ministers
Met betrekking tot de resuffling van ministers zegt de vakbondsleider dat “vanaf de jaren tachtig” het te zien is dat “resuffling van ministers niet werkt”. Als men de top/leiding niet wijzigt, komt er geen ontwikkeling in het land, ongeacht wie tot minister wordt benoemd. De resuffling gaat niet helpen. De regering heeft duidelijk laten blijken dat ze niet in staat is dit land tot ontwikkeling te brengen. Men heeft geen visie. Met heeft geen vertrouwen in de leiding. Ook zij die het geloof hadden, zijn het nu kwijt”, aldus de vakbondsleider.

error: Kopiëren mag niet!