Geknapte waterleidingbuis zorgt voor ravage wegdek Pallisade 2

Geknapte waterleidingbuis zorgt voor ravage wegdek Pallisade 2 (2)Een weggedeelte van de Pallisadeweg 2 is donderdag weggespoeld door een geknapte waterleidingbuis. Het water kon volgens rapport van de bestuursdienst niet doorstromen door de dichtgeslipte loostrenzen en hoofdlozingen. Er is ook sprake van kapotte duikers onder het wegdek die zorg dragen voor de doorstroming van het overtollig water naar een natuurlijke lozing. Omliggende bewoners waren afgesloten, doordat er geen rijverkeer kon over dit gedeelte.
Het commissariaat heeft terstond een aannemer in de hand genomen om herstelwerkzaamheden uit te voeren. S. Main Transport NV heeft de opdracht gekregen om zorg te dragen voor de 1ste fase calamiteitsoplossing. De kapotte duikers worden vandaag vervangen door betonnenbuizen met een diameter van 50 cm en de loostrenzen in de directe omgeving worden opgehaald. Het wegdek wordt ook voorzien van een dikke laag zandmateriaal.
In een andere fase zal de natuurlijke lozing en de loostrenzen aan weerszijden van de Pallisadeweg 1 en 2 worden opgehaald. Eerder heeft de Surinaamse Waterleiding Maatschappij de waterleidingbuis vervangen, waardoor er geen sprake meer is van overtollig water.

error: Kopiëren mag niet!