PLO’ers nog niet enthousiast over tariefsverhoging

PLO’ers nog niet te enthousiast over tariefsverhogingHet actiecomité van de Particuliere Lijnbushouders (PLO) heeft onlangs zijn nieuw standpunt omtrent de huidige bustarieven duidelijk kenbaar gemaakt. Men eist nieuwe onderhandelingen met het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) en dat ook onder een nieuwe bestuursleiding. Deze eis wekt echter niet bij alle bushouders veel enthousiasme op. Niet-sympathisanten van het comité die Dagblad Suriname te woord hebben willen staan, brengen in herinnering dat er onlangs een wijziging is gekomen in de tarieven. Deze bushouders vinden het een lastige zaak om na elke negatieve ontwikkeling op de valutamarkt telkens weer bij de regering aan te kloppen voor meer geld. Meer nog betekent een verdere verhoging van het tarief een vermindering van het gebruik van de diensten van de bushouders. Men wenst nog geen ‘lastige stappen te ondernemen’.
De voorzitter van de PLO is momenteel uitlandig en kan dus nog niet ingaan op de laatste ontwikkelingen in PLO-verband. De PLO-ondervoorzitter John Bivee stelt dat er nog wordt gewacht op de komst van de voorzitter, die zelf een statement kan afgeven over de te ondernemen stappen. Hij merkt wel op dat de trekker van het actiecomité te gemakkelijk praat over een tariefsaanpassing, terwijl dat in de praktijk geen koekje is.
Dit standpunt houdt echter niet in dat de bushouders het niet moeilijk hebben. Er wordt benadrukt dat de bushouders met moeite uitkomen met hun huidige inkomsten. Sommige bushouders hebben al maanden hun schulden bij de banken niet kunnen aflossen, wat zo meteen fatale consequenties zal hebben. Aan de andere kant kijkt men uit wat de beloofde verhoging van benzineprijzen met zich zal meebrengen.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!