Pompstationhouders kijken uit naar beleid regering

Pompstationhouders kijken uit naar beleid regeringDe pompstationhouders kijken momenteel met alle belangstelling en onzekerheid uit naar het beleid van de regering met betrekking tot de brandstofprijzen. De ontwikkelingen op het koersenfront hebben de afgelopen dagen voor heel wat onrust gezorgd binnen de samenleving. Sirodjeni Jankie, ondervoorzitter van de Service Stations Exploitanten Bond (SSEB), begrijpt dat mensen graag van tevoren willen weten wat hen te wachten staat. Zoals normaal gewend, stelt Jankie dat ook de pompstationhouders worden verrast met nieuwe prijzen. “Wij blijven praten en blijven vragen om geïnformeerd te worden. Wij zijn ondernemers en willen ook voorbereid zijn, maar wij kunnen onder deze omstandigheden ook geen zinnig antwoord geven”, stelt Jankie.
Ook de president heeft op een onlangs gehouden persconferentie zijn bezorgdheid geuit over de stijgende trend. De president deed voor de derde keer de belofte dat hij de koers omlaag zal krijgen. Echter zitten pompstationhouders nog in het ongewisse over hun ondernemingen. De brandstofprijzen zijn sterk afhankelijk van buitenlandse valuta, waar de overheid op dit moment geen controle over heeft. Dagblad Suriname wordt dagelijks overvallen met vragen over de benzineprijzen. Mensen wensen zichzelf voor te bereiden op de komst van hogere prijzen. Er moet duidelijk worden aangegeven dat de benzineprijzen door het ministerie van Handel en Industrie worden vastgesteld.
De overheid had op 10 augustus besloten dat de prijzen voor brandstof per 11 augustus omhoog gaan. Dit besluit kwam niet goed over bij een aantal verbruikers van benzine. Ook door de retailers van benzine werd dit besluit als een complete verrassing ervaren. De benzineprijs werd toen met 20 cent verhoogd. Sinds april 2016 werd de benzineprijs gesubsidieerd, als het ware middels de inlevering van de gouvernement-take. De benzineprijs was toen nog lang niet marktconform. De regering had toen gesteld ervoor te zullen zorgen dat de samenleving heel geleidelijk aan de verandering zal merken.

error: Kopiëren mag niet!