Actiecomité wenst nieuwe onderhandelingen over bustarieven

De recente onderhandelingssessies tussen het Actiecomité van de Particuliere Lijnbushouders en het bestuur van de Particuliere Lijnbusorganisatie(PLO) hebben geen positieve resultaten opgeleverd. Volgens leden van het comité hebben deze onderhandelingen juist ertoe geleid dat het bestuur van de PLO haar dictatoriaal gedrag in alle openheid heeft kunnen tonen. De onderhandelingen werden volgens Suraj Sahadew-Lal, trekker van het comité, door bemiddeling van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) gestart. Dat werd hem door het bestuur van de PLO ook niet in dank afgenomen. “Het is nu overduidelijk dat de PLO onder de bushouders geen eenheid wil helpen bevorderen. Bij een van de onderhandelingssessies had de voorzitter van de PLO ook een uitlating gedaan dat bushouders bloedzuigers zijn en niet meer dan dat. Wij van het comité constateren op basis van zijn uitspraken dat het PLO-bestuur geen sterke organisatie wil en bewust bezig is om de bussector kapot te maken”, stelt de trekker.
Lidmaatschap
De KKF pleitte ook ervoor dat alle bushouders geregistreerd moeten zijn als leden van de PLO. Het huidig PLO-bestuur heeft tot nu toe, ondanks aan alle verplichtingen en eisen voor een lidmaatschapsaanvraag zijn voldaan, verzuimd om daar invulling aan te geven. Tot nog toe is er niet concreet terug gereageerd op de lidmaatschapsverzoeken, waarvoor het PLO-bestuur SRD100 had geëist”, stelt Sahadew-Lal. De uitlatingen van de PLO-voorzitter tijdens de onderhandelingssessie heeft voor enorme ontevredenheid gezorgd bij bushouders. “Een grote groep eist nu dat het huidig bestuur de eer aan zichzelf moet houden en onmiddellijk moet bedanken. PLO is niet van Mahadewsing zijn vader, maar van alle particuliere bushouders”, stelt Sahadew-Lal.
Huidige financiële situatie
De negende maand van 2016 is al op de helft en tot nog toe is alleen drie maanden compensatie uitbetaald. De huidige koersontwikkeling heeft ertoe geleid dat de verhoging van 20% van de bustarieven niet voldoende blijkt te zijn. Het comité wil dat er desnoods door een nieuw bestuur er werk van wordt gemaakt dat de compensatiegelden vanaf nu op tijd gestort worden en achterstallige uitbetalingen plaatsvinden. Hiervoor wenst men spoedig een bijeenkomst met het ministerie om tevens wederom een tariefsverhoging te bespreken. “Indien de regering niet meewerkt, zullen wij genoodzaakt zijn mee te werken dat deze regering het mandaat teruggeeft aan het Surinaamse volk. Wij bushouders worden elke keer de dupe van alle regeringen en het moet eens gaan ophouden in het belang van alle 150.000 passagiers, die dagelijks gebruikmaken van het openbaar vervoer”, stelt Sahadew-Lal.

error: Kopiëren mag niet!