Zwembad Lens weer open voor publiek

Zwembad Lens weer open voor publiekNa drie weken gesloten te zijn geweest voor het publiek vanwege een renovatiebeurt, is zwembad Lens weer opengesteld. “Commewijners kunnen na ruim drie weken weer zwemmen”, zegt eigenaar Imro Lens. Het zwembad bestaat al ruim tien jaren en heeft eerder nooit een renovatiebeurt gekregen. De tijd om het te renoveren werd dringend, omdat delen van het zwembad al scheurtjes vertoonden. De trappen waren verroest en een nieuwe schilderbeurt was vereist. Nadat het zwembad was gerenoveerd, is de dienstwatervoorziening ingekomen met water. “Terwijl we het water aan het vullen waren, zijn mensen gekomen om te zwemmen. Je merkt duidelijk dat ze het zwembad hebben gemist”, zegt Lens die VHP-parlementariër Sheilendra Girjasing dankbaar is voor de bemiddeling met de dienstwatervoorziening.
Waterpolo in toekomst
Om het zwembad te renoveren, heeft Lens materiaal gekregen van zijn vrienden uit Nederland die al jaren zwembaden renoveren. Twee vrienden, de tweelingbroer Jozef en Martin van Emmericks, hielpen Lens ook mee met de renovatie. “In Nederland wordt zwemmateriaal gauw vervangen als er budget beschikbaar wordt gesteld voor nieuwe. Het oud materiaal haal ik weg en de bruikbare stuur ik naar Suriname”, zegt Jozef. Het materiaal dat hij heeft gestuurd uit Nederland kan zeker nog 20 tot 30 jaren mee. Onder andere heeft hij gezorgd voor roestvrije trappen en grijpleuningen. Ook de springplanken zijn vernieuwd. Hij wilt het zwembad zodanig faciliteren dat in de toekomst er waterpolo wedstrijden kan worden gehouden. “Ik voel me heel erg gelukkig en goed dat ik een handje kan helpen. Dit is liefdadigheidswerk”, zegt Jozef die al 30 jaren ervaring heeft in de zwemwereld. In zijn zoektocht naar materiaal voor het zwembad heeft hij hulp gekregen van eigen vrienden in Nederland. Het idee om het zwembad in Meerzorg te renoveren ontstond vorig jaar.
Meer dan 1.000 kinderen behaalden zwemdiploma
In de tien jaren dat het zwembad actief is, hebben iets meer dan 1.000 kinderen uit Commewijne hun zwemdiploma’s kunnen behalen. Alle takken van het zwemsport wordt in dit zwembad uitgeoefend. Voorheen moesten de kinderen uit Commewijne naar Parima om hun zwemdiploma’s te behalen. “Toen er jaren terug een boot in de Surinamerivier kwam te zinken en bekende mensen verdronken, besloten wij een achtbanen zwembad op te zetten, zodat meer Commewijners konden leren zwemmen”, vertelt Lens. Hij is blij dat in de tien jaren het zwembad veel heeft kunnen betekenen voor de gemeenschap in Commewijne. Het zwembad is met haar achtbanen de grootste in Suriname na Parima. Commewijne-parlementariër Girjasing zwemt al ruim drie jaren in het zwembad van Lens. “Ik zwem zeker drie keer per week en heb het echt naar mijn zin. De familie Lens levert een enorme bijdrage aan de jeugd in Commewijne”, reageert hij. Het is zijn wens dat er landelijke wedstrijden worden gehouden in het zwembad.

error: Kopiëren mag niet!