Hofwijks: ‘We Zijn Moe geen mislukking’

HofwijksNaar aanleiding van de opvattingen geventileerd door politicoloog Hans Breeveld wenst ‘We zijn Moe’ het volgende te verklaren. “De verklaring en analyse met conclusie van Breeveld zijn naar de mening van ‘We zijn Moe’ ongegrond en oppervlakkig. Na het initiatief van Curtis Hofwijks als enkeling, om op zijn wijze een protestactie te houden tegen het vernietigend globaal regeerbeleid van het kabinet Bouterse ‘heeft de grassroots organisatie We zijn Moe het op zich genomen het om behoorlijk bestuur in het algemeen te eisen en een nationale solidariteit te mobiliseren. Dit is waarschijnlijk ook voor de gerespecteerde Breeveld een onbekende en nieuwe benadering van activisme, die niet gericht is op politieke actie, maar om het bewustzijn van de gemeenschap te vergroten en maatschappelijke druk uit te oefenen op politieke machthebbers om hun corruptief beleid te beëindigen door op te stappen’.
Voorbeeld doet volgen
Deze nationale strijd moet volgens Hofwijks, de trekker van de groep, helpen de basisdoelstelling, namelijk dat al onze rechten ons volk toekomt, geëerbiedigd worden. Dit vereist tijd. Breeveld staart zich volgens de ‘We zijn Moe’-trekker blind op het huidige aantal demonstrerende mensen van de groep en verliest daardoor uit het oog dat die kleine groep de wens van een meerderheid dat Bouterse naar huis moet, vertolkt. “Bovendien is het eerste doel al bereikt, namelijk om Surinamers kritischer te maken en om hen aan te steken luid op en zonder vrees hun kritiek te uiten over deze regering. Ze vertegenwoordigt een morele voorhoede. Uit het Nikos-onderzoek bleek ook 75% haar te steunen. We zijn Moe begrijpt dat ook Breeveld haast heeft en wenst dat de protestacties veel massaler en groter waren om het doel te bereiken. Maar belangrijker is dat voorbeeld doet volgen. Na We zijn Moe volgde de massale demo van vakbeweging en nu hebben ook de parlementaire partijen straatacties aangekondigd. Breeveld denkt in groepjes en mist daardoor de brede maatschappelijke stroom tegen dit ondemocratisch  corrupt regime, die zich in vele groepen en vormen manifesteert.
Land moet bevrijd worden van politieke elite
Verder verwijst ‘We zijn Moe’ als oriëntatie dat gewenste resultaten niet binnen een dag geboekt worden, naar de “Dwaze moeders van Argentinië”. Deze moedige vrouwen uiten hun stil protest sinds de jaren zeventig, tot vandaag elke donderdag op het plein. Met onder andere de inspiratie van deze moedige moeders zal We Zijn Moedig volgens Hofwijks door blijven gaan om te eisen dat het land bevrijd wordt van de huidige politieke elite, die het volk uitzuigt en alle perspectieven van jongeren ontneemt. ‘President Bouterse en zijn regering moet weten dat ‘wie tapt die moet boren’’, aldus Hofwijks.

error: Kopiëren mag niet!