Marinus Bee: “Veel zorgpunten in Marowijne”

Marinus Bee, DNA-lid van de Algemene Bevrijding en Ontwikkelingspartij (Abop), geeft aan Dagblad Suriname aan dat er veel zorgpunten zijn in het district Marowijne. De problemen waarmee de bewoners van Marowijne voornamelijk te kampen hebben, zijn: werkloosheid, huisvesting, gezondheidszorg en onderwijs.
Werkloosheid
“Suralco was de grootste werkgever in het district Marowijne. Sinds het vertrek van Suralco zijn veel mensen hun banen kwijt geraakt. Er is geen adequate opvang voor deze groep. Dit probleem is al diverse malen aangekaart bij de regering, maar vooralsnog is er geen oplossing in zicht voor deze doelgroep, vanwege de financiële malaise waarin het land verkeert”, aldus Bee.
Huisvesting en onderwijs
Leerkrachten hebben geen goede huisvesting in Marowijne, waardoor zij ook niet staan te springen om hun diensten in dit gebied te verlenen. Ook zijn er voor leerkrachten geen verdere studiemogelijkheden in dit district. In Paramaribo, Wanica en Commewijne zijn er wel woningen gebouwd. Bee is van mening dat de regering ook aandacht moet besteden aam het bouwen van dienstwoningen in Marowijne.
Gezondheidszorg
“De regering was voornemens om een ziekenhuis op te zetten in Marowijne. Dit project was deels gefinancierd door de Franse overheid. Er was al een aanvang gemaakt met de bouwwerkzaamheden, echter ligt het werk al geruime tijd stil doordat de achterstallige betalingen niet voldaan zijn. Ook zijn er weinig artsen in dit district”, zegt Bee.

error: Kopiëren mag niet!