Personeel ABS weer aan het werk

Het personeel van het Algemeen Bureau voor Statistiek (ABS) is weer aan het werk. Volgens Roy Adema, voorzitter van de bond bij ABS, is de organisatie momenteel weer in rustig vaarwater. Het personeel legde op 1 september het werk neer. Reden hiervoor was dat men nog niet betaald was over de maand augustus. De bond zal in het vervolg eerder in de maand trachten het ministerie van Financiën op het hart te drukken om de salarissen op tijd in orde te maken.
Dit was niet de eerste keer dat het personeel van de organisatie in beraad ging vanwege het achterblijven van de salarissen. “Dit is de elfde keer. Wij hadden zelfs de minister gesproken. Men zegt nu dat er een structurele oplossing is gevonden. Het moet wel duidelijk zijn dat het niet de taak van de bond is om te komen met een structurele oplossing. Dat is de taak van het ministerie. Er was eerder aan ons al een structurele oplossing aangeboden. Twee personen werden aangewezen met wie wij op tijd konden praten over de betalingen. Dat doen wij ook. Helaas hebben wij hen niet kunnen spreken en zijn de betalingen weer later gekomen”, stelt Adema.
Het personeel, bestaande uit ongeveer 120 medewerkers, kreeg vanaf het begin van de staking te horen dat er geen zicht was op de betaling. De directie deelde de personeelsbond eerlijk mede dat de subsidie aan het ABS nog niet was overgemaakt. Met de communicatie vanuit de directie is de bond content.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!