NDP heeft redelijk goed gescoord op 25 mei 2015

hardeo1
hardeo2Op 25 mei 2015 zijn de Surinaamse kiezers wederom naar de stembus geweest. De NDP behaalde 26 van de 51 DNA- zetels. In procenten uitgedrukt komt dit neer op 50.98 % van DNA-zetels. Alle andere politieke partijen die aan de verkiezingen hadden deelgenomen, hadden samen 25 DNA-zetels (49.02%) behaald. Het Surinaamse electoraat wilde de NDP-voorzitter wederom als president hebben. De Paarse elite heeft niet geslapen en enkele dagen na de verkiezingen van 25 mei 2015 heeft deze Paarse elite vier gekozen leden van de V-7 laten migreren naar de NDP. Velen zeggen dat deze 4 gekozen leden (C.Waterberg, R.Zeeman, D.Chitan en R.Sapoen) van de V-7 zijn overgelopen, omgekocht of overgehaald om de Paarse coalitie te ondersteunen. Dit stukje geschiedenis moeten wij niet uit het oog verliezen. De Paarse elite had in 1996 ook al zo een deze gemene streek uitgehaald.
Vaker hoor ik bij opbelprogramma’s (vooral bij meneer Limbopersad) dat de jongeren massaal op de NDP gestemd hebben. Dit verhaal moet ik naar het rijk der fabelen verwijzen. De NDP heeft als politieke partij heel goed gescoord, maar ruim 54.55% van de goed uitgebrachte stemmen zijn niet op de NDP gevallen (zie tabel 1). Dit deel is gegaan naar andere politieke partijen die aan de verkiezingen van 25 mei 2015 hebben deelgenomen. Als wij naar tabel 1 kijken, dan heeft de NDP slechts in de districten Para, Brokopondo en Sipaliwini meer dan 50% van de goed uitgebrachte stemmen behaald. In de overige zeven districten heeft de NDP minder dan 50% van de stemmen behaald. De arrogante meneer “Dubai” van de Paarse elite, moet de juiste en correcte cijfers van de verkiezingen in het parlement presenteren. Meneer Dubai, meneer Rabin en mevrouw Jenny zijn op 25 mei 2015 door het Surinaamse electoraat goed “afgestraft” (zie tabel 2).
Vooral de parlementariërs Simons, “Dubai” en Parmessar hadden tussen 2005 en 2010 gouden bergen beloofd aan de kiezers van Paramaribo. In 2010 had meneer “Dubai” heel goed gescoord in de ressorten Latour, Pontbuiten, Centrum, Tammenga en Flora; meneer Parmessar had heel goed gescoord in de ressorten Welgelegen, Weg naar Zee, Munder en Rainville en mevrouw Simons was heel sterk in de ressorten Blauwgrond, Centrum, Beekhuizen, Latour, Tammenga en Flora. Tussen 2010 en 2015 zijn de gouden bergen die zij beloofd hadden, verdampt en geen van de beloften zijn uitgekomen. De 18.000 woningen, de fly-overs, de bruggen over de Corantijn- en de Marowijnerivier, de kruistocht tegen de corruptie, werkgelegenheid voor de afgestudeerden van de universiteit, een bouwkavel voor de afgestudeerden van de universiteit, goedkope computers, laptops en accessoires, Suriname zou de landbouwschuur van het Caraibisch gebied worden; een sterkte integratie in het Caraibisch gebied, een veilig Suriname (de dievenijzers zouden verdwijnen); de criminaliteit zou aangepakt worden; meneer A.Misiekaba zou van Suriname een “Dubai” maken, Geen van deze beloften zijn gerealiseerd.
Van een stabiele naar corrupte regering
Het is heel pijnlijk om na zes jaar NDP- regering (2010-2016) tot de conclusie te komen dat deze periode de meest corrupte periode is die wij in politiek Suriname gekend hebben sedert 1949.Wij hebben moeilijke jaren gehad in 1986/1987 gehad; wij hebben moeilijke jaren gehad tussen 1996/2000. Tussen 2000-2010 is de economie van Suriname redelijk op rails gebracht. Dankzij meneer Telting, Hildenberg, Venetiaan, Ajodhia en de overige ministers van het kabinet Venetiaan/Ajodhia zijn de drie nullen verdwenen. De koers was gestabiliseerd. De Surinaamse spaarders hadden vertrouwen in de lokale banken. Elke Surinamer wilde bij de lokale banken sparen, waar tussen 8 en 10 % rente betaald werd. Onze gepensioneerde Surinaamse Nederlanders keerden terug en bouwden huizen in Suriname; de Chinezen hadden gehoord dat Suriname het zeventiende rijkste land is en kwamen ook in Suriname en bouwden kolossale panden en waren vooral in de handel; de constructiebedrijven floreerden; de cementfabrieken draaiden, aannemers hadden genoeg werk. Zo kan ik deze rij verder aanvullen.
De periode 2010 tot 2016
Binnen zes jaren is de totale Surinaamse economie vernietigd; de opgebouwde parlementaire democratie is aan flarden geschoten door deze paarse coalitie; de opgebouwde stabiliteit van onze munt van 2010 welke 2.80 voor een US$ was, is nu gestegen naar 7.75 voor een US$; de criminaliteit viert hoogtij. De jongeren zijn radeloos, redeloos en zelfs reddeloos geworden. Jongeren met een bachelors diploma kunnen nauwelijks een baan vinden. Toch zegt meneer “Dubai “dat de NDP in 2020 de verkiezingen gaat winnen. Meneer “Dubai”, de Surinamers zijn verstandige mensen. Alle Surinamers zijn arm gemaakt door de kleine, geselecteerde Paarse elite van uw partij. Van de 117.308 Surinamers die op 25 mei 2015 op de NDP gestemd hadden, is naar mijn schatting slechts 1% van de NDP-kiezers in het corruptiesysteem van deze regering verstrengeld. Concreet komt het erop neer dat 1% van 117.308 NDP’ers de dienst uitmaakt in Suriname. De overige 116.000 NDP’ers zitten niet in de ‘inner circle’ van de corruptie en weten niet wat er aan de top gebeurt. De NDP’ers wonen tussen ons; zij zijn onze buren; zij zijn onze vrienden; zij zijn onze familieleden; zij moeten dagelijks in weer en wind werken als arbeiders, veeboeren, lassers, monteurs, kappers, marktverkopers, ambtenaren, doktoren, verpleegsters, rijstboeren etc. om hun gezinnen van brood te voorzien. Meneer “Dubai” en anderen die tot de Paarse elite behoren, moeten heel goed begrijpen dat wij niet in de Middeleeuwen (±500 tot ±1500 n.Chr.) leven. Het is mijn plicht deze informatie aan alle kiezers te geven. U bepaalt uiteindelijk uw politieke keuze; U bepaalt de toekomst van uw kinderen.
Hardeo Ramadhin

error: Kopiëren mag niet!