Persstilte inzake gesprekken bond EBS en overheid

De Owos, de bond bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS), is nog steeds in beraad. Bondsvoorzitter Steve Geerlings deelt mee dat de bond en de overheid momenteel gezonde gesprekken voeren. Afgesproken is dat gedurende deze periode van gesprekken beide partijen een persstilte in acht nemen. “Er zijn gesprekken gaande. Wij weten niet wanneer officiële onderhandelingen starten, maar gedurende de gesprekken, is er een persstilte”, stelt Geerlings.
De bond had voor 1 september de stafleden van het bedrijf opgeroepen voor de vergadering met de leden van de bond. Algemeen directeur Rabin Parmessar is in reactie hierop ook in actie gekomen. Op de managers van het bedrijf werd een beroep gedaan om onmiddellijk aan de coördinator van HRM aan te geven welke stafleden gehoor hebben gegeven aan de oproep van de Owos. Opgemerkt moet worden dat indien stafleden ook deel nemen aan de actie van de bond, er in beginsel een conflict of interest kan optreden. Volgens Geerlings is de leiding van de bond daar ook bewust van.
“Wij hadden de stafleden opgeroepen om hun te informeren over onze situatie en niet om mee te doen aan de actie. De stafleden hebben hun eigen verantwoordelijkheden naar de directie toe. Het is een beetje verkeerd overgekomen naar de directie, vandaar dat zij een mededeling de deur hebben doen uitgaan. De directie heeft inmiddels een brief van ons ontvangen, waarin deze intentie is verwoord”, legt de voorzitter uit.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!