Truckhoudersunie roept politie op om truckhouders te straffen

UTZS roept zelf op om de truckhouders te straffenDe situatie met de transporteurs van houtblokken over de openbare wegen is nog steeds de oude. Transporteurs laden hun vrachtwagens met houtlokken, soms een meter hoger dan het dak. In de meeste gevallen wordt er hout getransporteerd dat 3 tot 5 meters verder van de bak uitsteekt. Dit zorgt voor vrees bij weggebruikers. Het gevolg hiervan is dat velen een afwachtende houding aannemen, om zodoende niet in de buurt van de vrachtwagens te rijden, terwijl het verkeer vastloopt.
Nizaam Ozir, voorzitter van de Unie van Truckhouders en Zwaar Materieel in Suriname (UTZS), stelt zich nog steeds op het punt dat de schuld niet meer bij de truckhouders ligt. “De schuld ligt bij ons controleapparaat, de politie. De truckhouders zijn nonchalant. De mannen moeten eigenlijk stoppen met de wijze waarop zij nu werken. Als de dunne ketting waarmee zij hun hout vastmaken kapot gaat, wat gebeurt er dan? De mensen rijden ook roekeloos over de Wijdenboschbrug. Ik heb gezegd dat zij niet a la dol moeten rijden. Men moet op bepaalde tijden over bepaalde wegen rijden. Over de brug moet men onder begeleiding van de politie de oversteek doen. Pas wanneer er grote schade is of wanneer mensen dood gaan, zal de politie ingrijpen”, stelt de voorzitter.
Volgens Ozir wordt er door de controleorganen veel gesproken, terwijl er weinig wordt gedaan om hetgeen wordt geuit, te praktiseren. “Het leven van mensen is hier in gevaar. De verdachte kan niet zelf in actie komen, maar de UTZS roept zelf op om de truckhouders te straffen. Wanneer de wegen slecht zijn, stoppen commissarissen de trucks en sluit men de wegen, maar wanneer men controle moet uitoefenen, doet men dat niet”, zegt Ozir.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!