De 30-jarige Reshma M. riskeert tien maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk met aftrek, met een proeftijd van drie jaar. Deze verdachte heeft twee personen opgelicht. Reshma had contact met een dochter van de benadeelde. Zij vertelde haar dat zij grondzaken voor anderen in orde kan maken. De vriendin van Reshma benaderde toen haar moeder om ook haar grondzaken via Reshma in orde te laten maken. Moeder en dochter hebben toen samen SRD 16.700 en USD 600 in verschillende termijnen aan Reshma overhandigd. Echter is er uiteindelijk niets daarvan terecht gekomen. De benadeelden zijn op de zitting gehoord. Volgens de beetgenomen moeder en dochter heeft Reshma bij bepaalde van de betalingen wel kwitanties getekend. Zij had altijd haast en vertelde steeds dat iemand van haar is komen te overlijden.
De verdachte gaf bij haar verhoor toe dat zij inderdaad geld heeft aangenomen, maar niet zoveel als door de benadeelden wordt aangegeven. “Ik heb slechts de gelden ontvangen, waarbij ik getekend heb.” Officier van justitie Astrid Niamat achtte het feit zeer ernstig. Behalve deze benadeelden is er nog een slachtoffer, genaamd B. Deze man heeft ook geld overhandigd aan Reshma, waarbij zij hetzelfde verhaal over grondzaken had verteld. Reshma beweerde op de zitting dat deze man een relatie met haar wilde en haar daarom zoveel geld had aangeboden. De vervolging geloofde dit verhaal van de verdachte niet en eiste een celstraf van tien maanden, waarvan twee voorwaardelijk met aftrek en een proeftijd van drie jaar. Advocaat Sadhna Dulam betoogde in haar pleidooi dat de verdachte een broodjeswinkel had en op die manier in contact was getreden met de benadeelde. Zij heeft deze mensen willen helpen, omdat zij mensen op het commissariaat kende.
Volgens haar cliënte heeft zij de ontvangen gelden aan een zekere Ravin overhandigd. Ravin was in eerste instantie ook aangehouden, maar vanwege gebrek aan bewijs is hij heengezonden. De raadsvrouw legde uit dat in deze zaak alleen haar cliënte wordt berecht, die samen met anderen zaken heeft willen oplossen, weliswaar tegen betaling c.q. steekpenningen. Zij verzocht de rechter al met al rekening te willen houden met de persoon van de verdachte. Zij heeft kinderen thuis die maanden op hun moeder wachten. Vanwege de afwezigheid van de moeder zijn de schoolprestatie van de kinderen ook achteruit gegaan. “Mevrouw de rechter, ik heb een fout begaan. Ik beloof u dat ik me nooit meer hieraan schuldig zal maken, geeft u mij alstublieft een kans”, zei de verdachte heel emotioneel aan de rechter. Kantonrechter Siegline Wijnhard heeft vooruitlopend op de uitspraak de verdachte Reshma voorlopig in vrijheid gesteld. Op 25 juli komt er uitspraak in deze zaak.
Saskia Bandhan